Procés d’escolta

Yolanda Díaz confia a «sumar» amb Colau i li ofereix recolzament en campanya

La vicepresidenta assegura que està «il·lusionada» i amb «esperances» davant el camí que la portarà per tot Espanya

Yolanda Díaz confia a «sumar» amb Colau i li ofereix recolzament en campanya

Toni Albir / EFE

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Yolanda Díaz llançarà el seu procés d’escolta sota el nom ‘Sumar’ i una de les persones que, precisament, vol sumar és Ada Colau. El dia en què l’alcaldessa de Barcelona ha anunciat que es tornarà a presentar a les eleccions locals del 2023 per revalidar un tercer mandat, la vicepresidenta segona li ha volgut brindar tot el seu recolzament. «Comptarà amb mi si ella vol per acompanyar-la a la campanya», ha avançat la també ministra de Treball.

«Sumem també amb Ada Colau», ha dit Díaz en declaracions als mitjans, amb referència al nom ‘Sumar’ que presidirà el seu procés d’escolta, com va avançar EL PERIÓDICO DE ESPAÑA, diari del grup editorial Prensa Ibérica. «Aquest matí, molt aviat, he parlat amb Ada Colau i aprofito per desitjar-li la millor de les sorts», ha dit la vicepresidenta abans de deixar clar que voldrà que l’alcaldessa de Barcelona sigui present en el «periple» a què es llançarà després de les eleccions a Andalusia el 19 de juny.

La ministra de Treball ha volgut reivindicar que Colau és al capdavant d’una «de les alcaldies de referència a Espanya i al món». Segons ha explicat, en els viatges que fa a l’estranger li parlen sobre les «polítiques que desplega» la líder de Catalunya en Comú des del consistori barceloní.

Mesos de relacions

La sintonia entre Díaz i Colau s'està forjant des de fa mesos. Totes dues van compartir escenari en un acte a València, sota el títol ‘Altres polítiques’. Aquest va ser el primer esdeveniment en què la vicepresidenta segona va començar a expandir els horitzons més enllà dels límits de la coalició d’Unides Podem. A més de Colau, hi van assistir la vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, la líder de Més Madrid, Mónica García i la dirigent ceutina Fátima Hamed.

Notícies relacionades

A la III Assemblea de Catalunya en Comú, celebrada el novembre passat, els morats catalans van ratificar un document polític en què s’apuntava que «guanyar passa per fer Yolanda Díaz la pròxima presidenta del Govern d’Espanya». A més, avisaven que serà necessari bastir ponts amb altres formacions: «Farà falta obrir-se a noves aliances que qualitativament representin molt més que la suma de les parts», continuen. 

El nom

Sobre l’elecció del nom ‘Sumar’, Díaz ha assegurat que se «sent còmoda» amb un verb que «eixampla els drets fonamentals, l’ecologisme, el feminisme...» i que està «il·lusionada, amb molta esperança» i amb el desig que «s’hi sumi molta gent». En aquest sentit, ha reiterat que serà després dels comicis andalusos quan s’aventurarà a «aquest periple nou» que la portarà per tot Espanya per «conèixer la resposta dels col·lectius». «L’únic que vull és formar un món d’idees per projectar un país diferent», ha sentenciat.