La fiscalia arxiva les denúncies contra Rufián per revelació de secrets

La fiscalia arxiva les denúncies contra Rufián per revelació de secrets

David Castro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha arxivat les diligències que va obrir fa tot just uns dies per estudiar dues denúncies contra el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, arran de les seves declaracions després de la comissió de secrets oficials celebrada a principis de mes, informen a Efe fonts fiscals.

El ministeri públic va acordar la setmana passada la incoació de diligències després de rebre dues denúncies de Ciutadans i el sindicat Manos Limpias contra el diputat per un delicte de revelació de secrets oficials.

Aquesta decisió, segons van precisar llavors fonts fiscals, no implicava l’obertura d’una investigació, sinó que es tractava d’un «mer tràmit» que es fa amb totes les denúncies que arriben a la fiscalia.

Uns dies després, el ministeri públic ha decidit arxivar les diligències al considerar que la conducta de Rufián no enquadra dins el delicte denunciat, d’acord amb la jurisprudència del Tribunal Suprem, segons informen les fonts consultades.

Tant Ciutadans com l’esmentat sindicat van presentar denúncia contra Rufián al considerar que podria haver incomplert la llei de secrets oficials amb les declaracions que va fer als mitjans de comunicació després de participar en la comissió de secrets oficials del Congrés on compareixia l’exdirectora del CNI, Paz Esteban.

Notícies relacionades

Segons indicava l’escrit de Ciutadans, Rufián hauria plantejat que la incursió als telèfons de la resta dels investigats, que no van comptar amb aval judicial, que no va punxar el CNI, podria tenir dos orígens: o bé una potència estrangera, o bé «organismes descontrolats» del mateix Estat espanyol.

Fonts d’ERC assenyalen a Efe que en aquelles declaracions Rufián va donar la seva interpretació sobre les suposades filtracions en mitjans del CNI, i acusen Ciutadans de buscar liquidar la seva oposició mitjançant denúncies.