Llei de l’avortament

Ayuso insisteix que donarà suport als metges que objectin consciència davant l’avortament

1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha defensat aquest dimecres que l’avortament ha de ser «legal, segur, però poc freqüent» i que no pot «imposar-se com un mètode anticonceptiu».

«Mai no he defensat que fos una cosa a penalitzar, però tampoc una cosa que, com que és un dret, es converteixi en una obligació per a d’altres», ha dit Ayuso en una entrevista a Telecinco, en la qual també ha afirmat que els metges «no van estudiar medicina per a això, sinó per prolongar la vida».

Per això, segons Ayuso, la Comunitat de Madrid recolzarà «l’objecció de consciència dels metges que no vulguin aplicar-lo» i animarà que no succeeixi «fins que no quedi més remei».

No obstant, ha assegurat que el Govern regional destinarà recursos perquè es produeixin interrupcions de l’embaràs en la sanitat pública, però ha apuntat que «això costa i perjudica tots».

Segons el parer de la presidenta madrilenya, s’està traslladant un debat «amb una frivolitat absoluta en el que es tractarà com un mètode anticonceptiu» i «les dones som molt més que això».

Notícies relacionades

Ha retret que el debat de l’avortament no abordi «la falta de recursos de les mares que es queden soles i volen tirar endavant els seus fills i són expulsades de les seves llars», o la falta de naixements a Espanya, «que provoca aquests problemes en el futur».

Malgrat que Díaz Ayuso no «criminalitzaria ningú per fer-ho», creu que s’està «frivolitzant» amb aquest assumpte com «un debat de persones malcriades com: ‘¡Ai, és un destorb!, ¡treu-te’l!, ¡és teu!, ¡és el teu cos!...’».