El ‘pelotazo’ de les mascaretes

El jutge cita la mà dreta de l’alcalde per aprofundir en la manera en què es va contactar amb l’ajuntament

  • La compareixença es produirà quan l’ajuntament contesti al jutjat sobre els correus que rebien ofertes el 2020

El jutge cita la mà dreta de l’alcalde per aprofundir en la manera en què es va contactar amb l’ajuntament
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El jutge que investiga les comissions per més de sis milions d’euros que els empresaris Alberto Luceño i Luis Medina van cobrar per la venda de material per lluitar contra la pandèmia vol aprofundir en la manera en què es van posar en contacte amb l’ajuntament madrileny. Per fer-ho, ha citat a declarar com a testimoni la coordinadora general del consistori, Matilde García Duarte, considerada mà dreta de l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida.

El magistrat Adolfo Carretero considera que el pas següent per continuar la instrucció de la causa és prendre declaració a García Duarte per «ser la persona que va proporcionar» al fill del duc de Feria «el correu electrònic per posar-se en contacte amb l’ajuntament i fer les ofertes del material sanitari». La seva citació s’ha produït després de prendre declaració al cosí de l’alcalde, a qui Medina va preguntar com podia fer un oferiment a l’ajuntament.

Notícies relacionades

No obstant, encara no ha fixat cap data per escoltar-la, perquè considera que el seu testimoni s’ha de produir després que el consistori respongui al requeriment que li va fer el passat dia 11 perquè «indiqués la direcció concreta del correu electrònic general destinat a rebre les ofertes, «en especial les dels dies 13 i 24 de març del 2020», per la seva relació amb la investigació.

Quant a les diligències sol·licitades per l’acusació que exerceix en la causa Més Madrid, el magistrat afirma que seran acordades una vegada presti declaració García Duarte i s’hagi rebut el correu sol·licitat. El magistrat posa èmfasi en aquest punt que l’ajuntament de Madrid no és investigat en aquest procediment, sinó que té la condició de perjudicat, per la qual cosa exerceix l’acusació particular.