Reunió del Cercle d’Economia

Els independentistes espiats protesten contra Sánchez a la seva arribada a Barcelona

  • ERC carrega contra el president per «dinamitar» el diàleg i Junts reclama als seus socis que deixin de «blanquejar» el líder de l’Executiu amb la taula entre governs

Els independentistes espiats protesten contra Sánchez a la seva arribada a Barcelona

Òmnium Cultural

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mentre el president Pere Aragonès i el president del Govern central, Pedro Sánchez, se saludaven a les portes de la reunió del Cercle d’Economia i el primer li reclamava urgència en l’esclariment de la vigilància amb Pegasus a dirigents sobiranistes, representants d’ERC, Junts, la CUP, Òmnium Cultural i l’ANC es concentraven a pocs metres per denunciar el ‘Catalangate’.

Una trentena de manifestants han mostrat pancartes en anglès amb els lemes ‘Espanya ens espia’ i ‘Democràcia sota vigilància’, i en una atenció als periodistes posterior han exigit a l’Executiu central que intervingui en l’assumpte, que assumeixi responsabilitats i que el PSOE avali una comissió d’investigació al Congrés.

Per part d’ERC hi han assistit el president del grup parlamentari, Josep Maria Jové; la diputada i exconsellera Meritxell Serret, i el cap de files a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall. També s’hi han concentrat el president de Junts, Jordi Sànchez; el portaveu del partit, Josep Rius; el president del grup parlamentari Albert Batet, i la secretària segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula; el diputat Quim Jubert i l’ex cap de gabinet de l’expresident Quim Torra i actual director general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, Joan Ramon Casals. De la CUP, els diputats Carles Riera i Eulàlia Reguant; el president del PDECat David Bonvehí; el president d’Òmnium, Xavier Antich, i els membres del secretariat nacional de l’ANC Arià Bayé i Sònia Urpí.

El president d’Òmnium ha criticat l’Executiu central que «gairebé 20 dies després de demostrar-se l’espionatge il·legal, encara no hi ha ni una sola explicació convincent de l’Estat espanyol», perquè la compareixença de la directora del CNI va ser «vaga, opaca i plena d’indefinicions». «Sánchez no pot continuar amagant-se, no pot fer veure que no en sabia res perquè és el màxim responsable», ha inquirit.

Notícies relacionades

Des d’ERC, Serret ha recalcat que el Govern central «està dinamitant l’oportunitat de resoldre per la via del diàleg el conflicte polític», mentre que per part de Junts, Sànchez ha retret als republicans que insisteixin en la taula de diàleg. «Hem de denunciar fins a les últimes conseqüències aquesta actitud negligent. No hi ha condicions perquè es pugui parlar d’escenari de negociació ni de taula de diàleg. És una excusa per blanquejar Sánchez en aquesta guerra bruta», ha dit l’encara secretari general.

Per part de la CUP, Riera ha sol·licitat que es desclassifiquin els documents per conèixer el detall dels espionatges i si hi havia o no autorització judicial més enllà dels 18 casos acreditats al Congrés.