Breu conversa

Aragonès remarca davant Sánchez la «gravetat» de l’espionatge a independentistes

  • Parlen cinc minuts abans de rebre Von der Leyen a Barcelona

  • Abans, el president del Govern central s’ha reunit a soles amb la presidenta de la Comissió Europea

Aragonès remarca davant Sánchez la «gravetat» de l’espionatge a independentistes

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del Govern central, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Pere Aragonès, han mantingut una petita conversa informal, de tot just cinc minuts, abans de la participació de tots dos en l’última jornada de la reunió anual del Cercle d’Economia a Barcelona. Els dos presidents han aprofitat els instants previs a l’arribada de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, per compartir impressions en un moment de màxima tensió entre els seus respectius governs pel cas de l’espionatge a dirigents independentistes.

Notícies relacionades

Amb gest seriós, tots dos esperaven l’arribada de Von der Leyen amb els ministres Miquel Iceta i Raquel Sánchez, la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i el president del Cercle, Javier Faus. La intenció d’Aragonès era plantejar a Sánchez la necessitat que, en l’actual context, tots dos mantinguin una reunió al més aviat possible. No obstant, sembla descartat que aquesta trobada tingui lloc durant les jornades del Cercle.

Segons fonts del Govern, el president ha plantejat a Sánchez la urgència i «la gravetat» de la situació. Abans d’aquest moment, Sánchez i Von der Leyen han mantingut una reunió privada per espai d’uns 20 minuts.