En paral·lel a la comissió de secrets

Bolaños mostra el seu recolzament a Robles després de transcendir la tensió entre tots dos

  • El ministre explicita el suport cap a la titular de Defensa després que els seus equips xoquessin per la responsabilitat de l’espionatge a Sánchez

  • Remarca que tot el Govern treballa per «aclarir» els fets i prendre les «mesures» que siguin oportunes

Bolaños mostra el seu recolzament a Robles després de transcendir la tensió entre tots dos

EUROPA PRESS / EDUARDO PARRA

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +
Marisol Hernández

Era de manual. Després de conèixer-se el capítol de tensió entre Félix Bolaños i Margarita Robles, la Moncloa va intentar reconduir-lo, buscant apagar l’incendi. I ho va fer aquest dijous, a través d’unes declaracions del titular de la Presidència als mitjans, en què va mostrar tot el seu «recolzament, afecte i solidaritat» cap a la ministra de Defensa.

Notícies relacionades

Bolaños, abans del començament de l’homenatge a les víctimes espanyoles del nazisme al Ministeri de Transports, es va esforçar per donar per acabades les diferències amb Robles. Perquè ahir eren òbvies, com va informar aquest diari. La Moncloa i Defensa van xocar per la responsabilitat de la seguretat del mòbil del president del Govern central. Mentre que a l’equip del cap de l’Executiu central insistien que la ciberseguretat és una competència del Centre Criptològic Nacional (CCN), organisme adscrit al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), fonts pròximes a la ministra assenyalaven cap a la Secretaria General de la Presidència, perquè d’aquesta en depenen les comunicacions dels alts càrrecs, i només quan es detecta una cosa estranya en un dispositiu es porta al CCN, com va passar divendres amb els terminals de la mateixa Robles i de Pedro Sánchez. Bolaños era secretari general de la Presidència fins que el juliol del 2021 va ser ascendit a ministre, i les intrusions per Pegasus detectades pel CCN es van produir al maig i juny de l’any passat.

El titular de la Presidència va sostenir que tot l’Executiu i, en particular, tant ell com la seva companya de Gabinet, estan «treballant» perquè les institucions democràtiques «funcionin», i que ho facin «amb totes les garanties», protegint l’Estat de dret. Va explicar, com també havia informat aquest mitjà, que ahir, dimecres a la tarda, va parlar amb Robles, veient que la tensió entre tots dos havia transcendit. «I li vaig traslladar tot el meu recolzament, tota la meva solidaritat, tot el meu afecte. El Govern en el seu conjunt treballa cada dia per aclarir els fets dels quals vam tenir coneixement el cap de setmana [l’espionatge «extern» i «il·lícit» dels mòbils de Sánchez i Robles] i que siguem capaços de prendre mesures perquè no es tornin a repetir».