Fa un any

Els consellers Budó i Calvet també van ser espiats amb el Pegasus

  • Últimes notícies en directe sobre el cas Pegasus

  • El vicepresident Puigneró revela que es van analitzar els mòbils d’11 càrrecs i que ara s’ha pogut aclarir que tres van ser punxats

Els consellers Budó i Calvet també van ser espiats amb el Pegasus

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els consellers Meritxell Budó i Damià Calvet també van ser espiats amb el programa Pegasus, utilitzat per portar a terme la majoria dels espionatges del Catalangate, segons ha confirmat el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, en una entrevista a Catalunya Ràdio.

L’espionatge a la llavors consellera de Presidència i portaveu del Govern, i al llavors conseller de Territori i Sostenibilitat va tenir lloc fa un any i s’ha pogut conèixer ara. També s’ha pogut confirmar la infecció d’un tercer telèfon, el d’Ivan Monforte, cap de gabinet de Puigneró quan estava al capdavant de la Conselleria de Polítiques Digitals.

Notícies relacionades

El vicepresident ha explicat que quan es va saber que el president del Parlament, Roger Torrent, havia sigut espiat amb Pegasus, van demanar a l’Agència de Seguretat de Catalunya, que s’estava posant en marxa, que analitzés els telèfons de les persones del Govern que ho sol·licitessin.

Aquesta operació es va fer amb els mòbils d’11 càrrecs i no es va poder determinar que estiguessin infectats. No obstant, un any després, s’ha pogut confirmar que tres d’ells (Budó, Calvet i Monforte) sí que van ser espiats amb Pegasus.