Cas Pegasus

Sánchez s’exposarà davant el Congrés per parlar de Pegasus malgrat evitar la investigació

L’oposició aconsegueix la compareixença del cap de l’Executiu després de perdre l’aposta per la investigació parlamentària

Sánchez s’exposarà davant el Congrés per parlar de Pegasus malgrat evitar la investigació
1
Es llegeix en minuts
Ángel Alonso Giménez

De la mateixa manera que en la segona legislatura del Govern de Mariano Rajoy una majoria parlamentària va pressionar a favor de la creació d’una comissió d’investigació sobre l’anomenada policia patriòtica, una altra majoria aconseguiria la constitució d’una altra sobre els presumptes casos d’espionatge al president, Pedro Sánchez; a la ministra de Defensa, Margarita Robles, i a més de seixanta dirigents independentistes. Però no ha sigut així. El PSOE, el PP, Vox i Cs han sumat els seus vots en la Junta de Portaveus d’aquest dimarts i aquesta investigació no es farà, per ara. El que sí que es farà és un debat directament amb el cap de l’Executiu, amb data encara per determinar.

Notícies relacionades

Es tracta d’un triomf polític de l’oposició, que ha actuat en bloc en aquest punt. Tots els partits han vençut la resistència del PSOE i Unides Podem, els únics en contra que el president intervingués sobre l’espionatge. Així ho han informat fonts parlamentàries a aquest mitjà.

La sessió de la Junta, l’òrgan de la Cambra que determina les agendes de les sessions plenàries, ha versat gairebé exclusivament sobre el paper que els diputats han d’exercir davant l’«escàndol» de l’espionatge amb el ‘software’ israelià. La paraula l’han utilitzat diversos portaveus. Es preveuen diversos passos, i cap satisfà per complet l’oposició. Primer, la compareixença de la directora del CNI davant la comissió de secrets oficials, acabada de constituir després de tres anys sense veure la llum; i segon, la compareixença del mateix president davant el ple.