Relleu a les files puigdemontistas

Jordi Sànchez es recol·loca com a director de la fundació de la Crida Nacional

  • La plataforma firmarà un conveni de col·laboració per convertir-se en el ‘think tank’ de Junts per Catalunya

Jordi Sànchez es recol·loca com a director de la fundació de la Crida Nacional

EFE/ Ramón Gabriel

2
Es llegeix en minuts
EFE

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, és el nou director de la fundació de la Crida Nacional per la República, que està cridada a ser el ‘think tank’ del partit postconvergent, segons diverses fonts de la formació consultades per Efe.

El nomenament es va acordar en una reunió celebrada entorn de les dates de Setmana Santa, posteriorment al consell nacional que JxCat va celebrar a Alcarràs (Lleida) el passat 2 d’abril, en el qual Sànchez, un dels nou independentistes condemnats a la presó pel procés i indultats el 2021, va anunciar que no optarà a revalidar el seu càrrec com a secretari general del partit en el congrés de juny.

En aquesta reunió del patronat de la fundació, el president de la Crida, Antoni Morral, va proposar nomenar Sànchez com a director de la fundació esmentada, ja constituïda formalment, un càrrec remunerat des del qual espera galvanitzar l’entitat.

Amb aquest moviment, la Crida Nacional busca reactivar-se i prendre nou impuls per ser la fundació de JxCat, formació amb què té previst firmar un conveni de col·laboració a principis de maig, quan la fundació també aprovarà el seu pla d’actuació.

Les fonts esmentades apunten que la figura de Sànchez com a director ajudarà a establir les relacions amb Junts i consideren que la Crida permetrà «obrir la reflexió política i estratègica» i posar «els llums llargs».

Junts per Catalunya renovarà la seva direcció en un congrés el juny, amb la incògnita de si Carles Puigdemont continuarà com a president i amb diversos sectors del partit licitant per ocupar la vacant a la secretaria general que deixa Sànchez.

El dia que va anunciar el seu pas enrere, Sànchez va fer una crida a la unitat, per teixir una llista de consens per a la nova cúpula del partit, que deixi de banda les diferències entre corrents.

Notícies relacionades

La Crida Nacional per la República va ser l’instrument polític impulsat el 2018 per Puigdemont i Sànchez per mirar d’aglutinar el conjunt de l’independentisme, al qual principalment es van afegir dirigents de Junts i el PDECat, mentre que la CUP i ERC se’n van desmarcar.

Mai estructurada a la pràctica com a partit, les bases de la Crida van acordar el setembre del 2020 convertir-se en la fundació de Junts, que ara es reactivarà amb Sànchez com a director.