Inauguració del II Fòrum Econòmic Wake Up, Spain!

Sánchez promet esgotar la crida a la «unitat» després de l’elecció de Feijóo

  • El Govern central reconeix que l’actitud del nou líder del PP és bona, però l’emplaça a demostrar aquest gir cap al centre de cara a la reunió de dijous

  • El president anuncia la inversió pública d’11.000 milions d’euros en un nou PERTE de microxips i semiconductors

2
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Amb el relleu al PP ja materialitzat i amb Europa i el món traumatitzats per la devastació d’una guerra a Ucraïna per a la qual no s’entreveu un final pròxim, Pedro Sánchez prossegueix amb la seva crida a la «unitat» dels grups, i especialment del primer partit de l’oposició. I això és el que requerirà Alberto Núñez Feijóo en la reunió que mantingui amb ell dijous a la Moncloa. «Unitat» i fets, accions, que demostri que sí que és veritat la seva ruptura amb l’etapa anterior, amb Pablo Casado, amb qui la relació va ser molt tensa.

El president no va voler avançar gaire més en la inauguració del II Fòrum Econòmic Wake Up, Spain! organitzat pel diari ‘El Español’, Invertia i D+I a la Casa d’Amèrica de Madrid. La d’aquest dilluns era la seva primera aparició després del XX Congrés Nacional del PP, i tots els seus missatges van ser més aviat laterals, perquè no va esmentar Feijóo en cap moment, ni tampoc va fer referència a la seva reunió de dijous. De fet, va basar la seva intervenció en el contingut més econòmic i va anunciar un nou projecte estratègic (PERTE) de microxips i semiconductors, que s’aprovarà pròximament pel Consell de Ministres i que suposarà una inversió pública d’11.000 milions d’euros.

Notícies relacionades

Sánchez va insistir que el seu Govern «no ha parat de treballar en aquests dos anys», i per això, submergit el món en una nova crisi per la guerra a Ucraïna, Espanya tornarà a «respondre», com ho fa «sempre», fins i tot en les «circumstàncies més adverses». Però per a això cal «unitat», la més gran «fortalesa» quan hi ha «desafiaments extrems». Llavors va reiterar la falca que l’acompanya les dues últimes setmanes: «¿Què més ha de passar perquè siguem capaços d’esquivar picabaralles, diferències menors? Jo no deixaré ni un instant de promoure aquesta unitat necessària». Allà, en aquesta insistència, en aquest «ni un instant», apuntava aquesta resposta a l’oferta de Feijóo de teixir acords d’Estat amb l’Executiu si cal, sense demostrar «tebiesa» ni «submissió».

«Espanya som tots —va seguir, per apuntalar el seu argument—, i les dificultats que tenim al davant les hem de vèncer tots junts. Espanya respondrà, com va respondre davant la pandèmia o davant una crisi humanitària no menor, com la de l’Afganistan [...] o amb el volcà de La Palma. Espanya respondrà perquè som un país divers i fort».