Congrés del PP

Feijóo escull Elías Bendodo com a coordinador general

El futur líder del PP fa una picada d’ullet a Moreno, aliat en la seva operació per accelerar la caiguda de Casado

  • Seguiu aquí les notícies en directe del congrés del PP

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Paloma Esteban

El PP tindrà en la nova etapa un número tres potent: Elías Bendodo. El dirigent conservador, actual conseller de Presidència a la Junta d’Andalusia, compatibilitzarà el seu càrrec amb el de coordinador general del partit. Alberto Núñez Feijóo fa així una picada d’ullet rellevant a Juanma Moreno. El president dels andalusos va tenir un paper clau per recolzar el líder gallec a l’hora de decidir-se a agafar les regnes del partit davant la crisi generada per la guerra entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso.

Notícies relacionades

L’anunci del nomenament s’ha conegut en ple congrés del PP a Sevilla, del qual els conservadors volen sortir amb les energies renovades i creure’s de nou que són una alternativa de Govern.

El model de Feijóo recupera l’últim que va implementar Mariano Rajoy quan va combinar María Dolores de Cospedal i Fernando Martínez-Maíllo com a secretària general i coordinador del partit. Bendodo farà tàndem amb Cuca Gamarra com a número dos del partit. Segons expliquen en l’entorn del president, el nomenament de la portaveu parlamentària per a aquest càrrec «enclou moltes més claus» de les que puguin semblar i confirmen que el president de la Xunta no aposta per una revolució total ni pretén crear incertesa en l’estructura interna.