Congrés a Sevilla

Aznar i Rajoy aclamen Feijóo i demanen aprendre dels errors de l’última etapa

  • Congrés del PP a Sevilla: últimes notícies en directe

Aznar i Rajoy aclamen Feijóo i demanen aprendre dels errors de l’última etapa

Julio Muñoz / Efe

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

José María Aznar i Mariano Rajoy han tingut aquest divendres un paper principal en el congrés dels populars a Sevilla. Tots dos han parlat de manera consecutiva davant el plenari amb una idea comuna: el PP té capital humà i una capacitat de gestió demostrada que el portarà de nou a la Moncloa de la mà d’Alberto Núñez Feijóo. «Hem governat molt i bé i tornarem a fer-ho ben aviat», ha dit el polític gallec entre aplaudiments dels alts càrrecs i militants del partit.

El futur líder del PP, que serà escollit formalment aquest dissabte, no ha pogut fer-se al final la fotografia amb els dos expresidents del Govern de la formació, perquè Aznar va donar positiu per covid-19 i no ha pogut viatjar a la ciutat andalusa. S’ha dirigit al plenari del 20è congrés dels populars per videoconferència des de casa seva, per la qual cosa ha quedat deslluït l’homenatge que el partit li havia preparat amb motiu del 32è aniversari del congrés de 1990. Aquell congrés es va celebrar en aquestes mateixes dates i també a Sevilla. Per als conservadors va ser la primera etapa de la construcció del nou PP, que arribaria a la Moncloa sis anys més tard, acabant amb el tabú, ha destacat Aznar, que l’«esquerra era invencible».

Els dos han tingut paraules d’alè i elogis per a Feijóo i han demanat unitat al voltant del nou líder. Tots dos han destacat la seva àmplia experiència i han remarcat que és l’únic que pot fer superar la greu crisi desencadenada al febrer per la guerra entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso.

«Posarem sobre Feijóo una enorme responsabilitat, amb el PP i amb Espanya. Si li donem la responsabilitat, li devem el recolzament que mereix la seva decisió i la tasca que té per davant», ha dit Aznar. «Som en la direcció correcta», ha celebrat Rajoy.

«Allà on siguis»

Els dos expresidents han admès que el partit ha comès errors. El madrileny ha al·ludit a la profunda crisi recent, que ha mostrat el costat «més dur» de la política, ha apuntat, i en aquest context ha demanat «continuar deixant enrere els errors, però no les persones». «Allà on siguis, gràcies Pablo pel teu esforç», ha declarat amb una frase que ha sonat una mica rara i que l'afectat ha respost després, que ha pres la paraula davant de tots després de Rajoy. Casado ha explicat que, si no havia entrat en el plenari abans, era perquè l’organització del congrés li havia demanat que seguís la intervenció dels dos expresidents en una sala vip contigua.

Record del 155

Notícies relacionades

Rajoy ha centrat aquests errors en els canvis estratègics del PP en els últims anys per intentar frenar Vox. Ha aconsellat a Feijóo fugir dels «populismes», no modificar els pilars del partit i mirar d’«integrar tots els que tinguin alguna cosa positiva per aportar».

L’excap de l’Executiu gallec també ha aprofitat per recordar la seva decisió d’aplicar l’article 155 de la Constitució a la Generalitat de Carles Puigdemont, perquè així l’independentisme, ha afirmat, ha vist que «l’Estat té instruments per defensar-se».