Protesta de la comunitat educativa

Enquesta CEO: el 45% dels catalans estan a favor d’avançar l’inici del curs escolar

  • El 74,5% dels entrevistats recolzen la rebaixa de ràtios a les aules, una de les demandes dels professors en vaga

  • Seguiu en directe la vaga de professors a Catalunya

Enquesta CEO: el 45% dels catalans estan a favor d’avançar l’inici del curs escolar

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tercer dia de vaga de mestres i docents a Catalunya. El conseller Josep González-Cambray no ha aconseguit sufocar les mobilitzacions en contra del Departament d’Educació pels nous currículums de model competencial, l’exigència del C2 de català, la decisió de la Justícia sobre la immersió lingüística, la rebaixa de ràtios i la reversió de les retallades, a més de la situació dels interins. La gota que va fer vessar el got va ser l’anunci de l’avanç de l’inici del curs escolar, una mesura que el titular d’Educació va anunciar junt amb el president Pere Aragonès sense negociar amb la comunitat educativa. 

Segons l’última enquesta òmnibus del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat, el 45,2% dels catalans estan a favor d’avançar el curs escolar perquè els alumnes comencin les classes abans de la Diada. El 5 de setembre començaran infantil i primària, i el 7 de setembre, ESO, Batxillerat i Formació Professional. El 36,5%, en canvi, està en contra d’aquesta decisió de la Conselleria, i el 17,9% no es pronuncia. Aquestes dades van ser recollides entre el 17 de novembre i el 17 de desembre del 2021, amb entrevistes presencials a 1.200 catalans, és a dir, abans de l’anunci del conseller l’11 de febrer. 

Una de les demandes dels professors, la reducció del nombre d’alumnes per aula, té un ampli suport social: el 74,5% dels catalans estan a favor de rebaixar les ràtios, mentre que un 19,2% opina que les xifres actuals ja són les idònies. 

Notícies relacionades

També es recull en aquesta enquesta que el 40,3% dels entrevistats opinen que els centres del sistema educatiu de Catalunya haurien de ser de titularitat pública, i que el 57,4% considera que el model vigent –que contempla la titularitat concertada i privada– ja és correcte. 

Quant a les mesures decretades per la pandèmia a les aules, el 72% dels catalans valoren positivament que els centres estiguessin oberts el curs passat, una mesura especialment popular entre els assalariats, perquè un 75% ho agraeix.