Ronda al Congrés

El Govern central es compromet a abaixar la llum, la gasolina i el gas però no concreta com

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Miguel Ángel Rodríguez

El Govern central s’ha compromès aquest dimecres a «abaixar la gasolina, la llum i el gas» el 29 de març i a fer-ho «junt amb els socis europeus» i també, espera, amb els grups parlamentaris. Félix Bolaños, ministre de la Presidència, ha insistit en aquesta voluntat tot i que públicament no ha donat cap pista de quina fórmula utilitzaran. Segons ell, en aquests moments s’estan analitzant «diferents alternatives» («ajudes fiscals, ajudes de l’Estat i posar límit als preus de l’energia perquè pugui baixar») i cal esperar a veure quines decisions es prenen al si de la Unió Europea, en la cimera dels dies 24 i 25 d’aquest mes, per acabar de dissenyar el pla nacional per aconseguir que aquesta baixada sigui «immediata».

Notícies relacionades

«Som plenament conscients de les dificultats del nostre país. De quant costa omplir el dipòsit de gasolina i tenir la casa calenta», ha comentat després de reunir-se amb representants del PP al Congrés. A la cita hi han anat, per part del Govern, Bolaños i les tres vicepresidentes, Nadia Calviño, Yolanda Díaz i Teresa Ribera; i, per part del PP, la portaveu, Cuca Gamarra, i els diputats Guillermo Mariscal i Mario Garcés. Fa dies que els conservadors exigeixen una baixada dels impostos de manera urgent.

Vox se n’exclou

El Govern seguirà la ronda de reunions avui mateix amb Ciutadans, el PNB i ERC. Vox ha declinat participar en els contactes amb l’Executiu. Segons fonts del partit d’ultradreta, no volen trencar el «veto» que consideren que els té imposat l’Executiu només per fer-se una «foto» i formar part de negociacions «en un despatx» i «a porta tancada».