Nova etapa en el partit

El PP català confia a guanyar autonomia amb Feijóo per remuntar a les urnes

  • Alejandro Fernández consolida el seu lideratge a Catalunya després de la marxa de Teodoro García Egea

El PP català confia a guanyar autonomia amb Feijóo per remuntar a les urnes

ACN

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PP català fia la seva tirada electoral a Alberto Núñez Feijóo. La dimissió en diferit de Pablo Casado i la marxa de Teodoro García Egea ofereix a la direcció catalana un temps de pau que, abans de la crisi del partit, semblava impossible. Alejandro Fernández respira tranquil amb Feijóo perquè els seus rivals interns estaven a les ordres d’Egea i ara han rebut un «dur cop» amb la seva marxa i han quedat pràcticament desemparats. Segons diverses fonts, el futur president popular no té cap interès que esclatin més conflictes i és conscient que, a primàries, guanya Fernández per la seva oratòria.

«Feijóo no ve a agitar el partit, vol consolidar els poders autonòmics. Ell és conscient que cada comunitat té les seves característiques pròpies i ens oferirà plena autonomia», segons afirma una font del PPC que exemplifica aquest ‘laissez faire’ amb la sintonia que hi va haver entre Feijóo i la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso per apartar Casado, malgrat que el seu estil polític i el seu programa siguin «totalment diferents». «Venim d’un moment en què no hi havia autonomia i Feijóo coneix perfectament el partit i la importància que Catalunya no estigui lligada en curt per Génova, per tal que es puguin prendre decisions sense imposar-les», remarca una altra veu.

Tots els dirigents consultats per aquest diari coincideixen que Feijóo aporta «solvència» i que pot brandir capacitat de govern i de gestió per la seva llarga trajectòria al capdavant de la Xunta de Galícia. «A Casado la gent no el visualitzava com a president, però a Feijóo sí», apunta un d’ells. «El seu futur dependrà de la situació política que hi hagi: amb conflictivitat, Vox puja; però a gestió socioeconòmica, guanya», rebla una altra veu, esperançada que el seu perfil ajudi a aixecar el partit electoralment a Catalunya.

«Detectem un increment de mobilització, un creixement de la il·lusió i un consens important entorn de la seva figura», assegura una altra font, molt més cautelosa a l’hora de valorar els passos que farà Feijóo, però confiada en la seva tirada com a cap entre les bases, tenint en compte que ha registrat 55.000 avals i Casado tan sols va arribar a 5.000, tot i que cal recordar que ell competia amb sis precandidats més.

Començar de zero

Notícies relacionades

Precisament aquesta voluntat de respectar l’autonomia respecte a Génova és la que va reivindicar Feijóo quan, després de les eleccions catalanes del 14-F, part de la direcció nacional, seguint l’estela d’Egea, va responsabilitzar únicament Fernández de la caiguda a tan sols tres escons. Aquesta exhibició de suport va fer efecte en el líder català, que aquest dilluns actuarà al costat de Feijóo en el seu pas per Catalunya en el marc del seu ‘tour’ com a candidat a la presidència del partit, en un acte que se celebrarà a les 18 hores a l’hotel Grand Marina de Barcelona. 

«Fernández té l’oportunitat de començar de zero perquè, independentment que tinguin bona o mala relació, segur que és millor que la que hi havia amb Egea», afegeix un dirigent. Sobre els rumors que apunten que Dolors Montserrat podria intentar lliurar batalla per la direcció del PPC, diverses fonts indiquen que, per ara, prefereix mantenir-se a Brussel·les, on exerceix com a eurodiputada.