Cimera informal de líders de la UE a Versalles

Sánchez confia a poder aprovar el final de la mascareta en interiors aquest mes

  • El cap de l’Executiu espera que es rebaixi encara més la corba d’incidència acumulada per donar pas a la mesura que suposarà una nova fita en la pandèmia

Sánchez confia a poder aprovar el final de la mascareta en interiors aquest mes

EFE / CHEMA MOYA

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president del Govern, Pedro Sánchez, confia que el mes de març s’aconsegueixi rebaixar encara més la incidència de la covid-19 perquè es pugui adoptar la decisió d’eliminar la mascareta en interiors a Espanya.

«Esperem que aviat», va respondre al ser preguntat pel moment en què es podrà eliminar aquesta obligatorietat durant la roda de premsa amb què va tancar la seva presència a la cimera informal de líders de la UE a Versalles (França).

Després de fer broma dient que ell també pregunta a la ministra de Sanitat, Carolina Darias, quan serà possible eliminar les mascaretes en interiors, va recordar que en els últims dies hi ha hagut un lleuger repunt en la incidència acumulada a set dies tot i que Espanya és el país d’Europa que té unes xifres més baixes.

Diferents casos

Notícies relacionades

«Veurem si aquest mes ja podem rebaixar-la del tot i podem tenir un escenari molt més homologable a altres països que tenen incidències més altes, però que han pres la decisió d’eliminar la mascareta pel seu criteri i el consell dels sanitaris», va afegir.

Després d’insistir que és important la dinàmica de les pròximes setmanes, es va remetre al Consell Interterritorial de Salut perquè sigui el lloc en el qual es prengui en el seu moment la decisió. Sí que va precisar Sánchez que pot ser diferent, per exemple, no utilitzar la mascareta en el transport públic o en una reunió, però va dir que prefereix no avançar-se als esdeveniments i que espera el consell dels professionals.