Guerra Rússia-Ucraïna:

Podem acusa Sánchez de no esforçar-se en les vies diplomàtiques i de contribuir a l’escalada bèl·lica

Els morats es desmarquen del president del Govern després d’anunciar que Espanya enviarà armes

Podem acusa Sánchez de no esforçar-se en les vies diplomàtiques i de contribuir a l’escalada bèl·lica

EUROPA PRESS / ISABEL INFANTES

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Els anuncio que Espanya entregarà a la resistència ucraïnesa material militar ofensiu», ha dit Pedro Sánchez al ple del Congrés. Aquestes paraules han irritat Unides Podem. Amb prou feines uns minuts després que el president del Govern baixés de la tribuna, la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha acusat Sánchez de «contribuir a l’escalada bèl·lica» i de no posar «tot l’esforç» en les vies diplomàtiques. La secretària general de Podem ha avisat que l’enviament d’armes a Ucraïna pot portar a un «escenari incert i molt perillós de conflicte mundial».

Notícies relacionades

Amb prou feines 48 hores després que Sánchez assegurés que Espanya no enviaria armes a Ucraïna de manera directa, cosa que va generar tranquil·litat en els morats, la rectificació per part del president del Govern ha causat el sentiment contrari. «Crec que és evident que tots volem parar els peus a [Vladímir] Putin i que tots volem que aquesta guerra s’acabi al més aviat possible. La clau està en com podem fer-ho de la manera més eficaç. Contribuir a l’escalada bèl·lica no resoldrà abans el conflicte i pot portar-nos a un escenari completament incert i molt perillós de conflicte mundial», ha dit Belarra als passadissos del Congrés.

El portaveu dels morats, Pablo Echenique, ha recalcat que és un «error» l’enviament d’armes perquè «no és eficaç», ja que «armar la població civil [d’Ucraïna] no canviarà la correlació de forces».

Temes:

Podem