Debat

El ple de l’Hospitalet rebutja demanar la dimissió de Marín

  • ERC demana la sortida de l’alcaldessa i del tinent d’alcalde, Cristian Alcázar, pel cas Consell Esportiu

  • Els socialistes acusen els republicans i els comuns d’actuar amb «hipocresia» i obviant casos similars a les seves files

El ple de l’Hospitalet rebutja demanar la dimissió de Marín
2
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet ha rebutjat aquest dimecres una moció, presentada per ERC, que demanava que renunciïn als seus càrrecs tots els membres del consistori imputats en el cas de la presumpta desviació de fons en el Consell Esportiu de la ciutat, entre els quals l’alcaldessa, Núria Marín, i el tinent d’alcalde, Cristian Alcázar.

El ple s’ha convertit en un encreuament de retrets amb dos bàndols clars. D’un costat, ERC, els comuns i el PP, que han recolzat la moció. De l’altre, el PSC, que l’ha rebutjat, i Ciutadans, l’abstenció del qual ha sigut clau perquè fos definitivament desestimada.

Tant els socialistes com el representant de Cs han remarcat que ERC i els comuns actuen amb «hipocresia» i «demagògia» en aquest cas. El regidor del PSC Fran Belver ha recordat que hi ha quatre consellers del Govern investigats, un d’ells –el titular d’Educació, Josep González Cambray– per «beneficiar els negocis» de l’exdirigent republicà Xavier Vendrell, i que ERC no demana la seva dimissió.

Belver ha remarcat també el «cinisme màxim dels comuns», que no actuen igual amb Marín que amb Ada Colau, la també imputada alcaldessa de Barcelona, quan, segons ell, afronten «un procés judicial pels mateixos motius». «Nosaltres no som sectaris, mantenim el mateix criteri quan es tracta d’algú de les nostres files o les seves», ha dit el regidor socialista per recordar que el PSC no demana la dimissió de Colau.

Dimissions només a l’Ajuntament

Notícies relacionades

Cs s’ha abstingut després que ERC no acceptés les seves esmenes a la moció en el sentit que es demanés també la dimissió d’altres dirigents polítics imputats, com Cambray, Colau o Gerard Figueras. L’actual secretari d’Acció Exterior de la Generalitat està investigat, segons va recordar el regidor taronja Miguel García, també en el cas Consell Esportiu pels presumptes delictes d’apropiació indeguda, falsificació documental i prevaricació, entre d’altres.

L’impulsor de la moció, el republicà Toni García, ha afirmat que, després dels registres a l’Ajuntament de Cornellà de la setmana passada, la «taca d’oli de la corrupció d’alguns membres del PSC s’estén a altres municipis». Segons la seva opinió, un cas en el qual s’investiguen «indemnitzacions indegudes, dietes no justificades, el pagament de la grua que es va emportar el cotxe d’un regidor i fins i tot el pagament d’un dinar de campanya del PSC» mereix la dimissió dels imputats del consistori.

Temes:

Núria Marín