Crisi al PP

José Luis Martínez-Almeida dimiteix com a portaveu del PP

«Vull dir als madrilenys que arribarem a les últimes conseqüències i prendrem les mesures necessàries sobre les persones que podrien estar-hi implicades», diu l’alcalde de Madrid

José Luis Martínez-Almeida dimiteix com a portaveu del PP

EUROPA PRESS / GUSTAVO VALIENTE

1
Es llegeix en minuts
Roberto Bécares

La crisi oberta al Partit Popular s’ha cobrat aquest dimarts les primeres dimissions a la cúpula de Pablo Casado. José Luis Martínez-Almeida ha comunicat aquest matí la seva dimissió com a portaveu nacional del partit. «El meu compromís amb l’ajuntament està molt per sobre del compromís amb el PP», ha assenyalat en una intervenció a l’Ajuntament de Madrid, en què ha assegurat que la seva decisió ha sigut «de comú acord amb el president del partit, Pablo Casado». [Seguiu aquí l’última hora en directe de la crisi del PP]

L’alcalde de la capital ha desvinculat aquest pas de la crisi interna que viu el seu partit justificant que aquesta qüestió ja s’havia tractat en els últims mesos per centrar-se en l’Ajuntament de Madrid. «Es feia necessari dissociar els dos càrrecs». Tanmateix, ha refusat donar el seu recolzament públicament a Pablo Casado.

Segona dimissió del dia

Aquest matí s’ha conegut també la de la diputada Belén Hoyo, fins ara presidenta del Comitè Electoral i una de les persones que de forma més contundent va demanar al president del PP la marxa del seu número dos, Teodoro García Egea.

Notícies relacionades

Fonts populars han confirmat que deixa el càrrec en la direcció nacional del PP, cosa que es coneix l’endemà que la majoria dels vicesecretaris i els tres portaveus parlamentaris exigissin a Casado la convocatòria d’un congrés extraordinari i amenacessin de dimitir si no es feia aquest pas, com han informat a EFE fonts presents en la reunió.

Hoyo va ser la primera que en la reunió d’ahir del comitè de direcció va amenaçar de dimitir si García Egea no feia un pas enrereVa ser, a més, una de les més dures i contundents i va avisar Casado que no pot utilitzar Egea com a «tallafocs», segons relaten a EFE fonts populars.