Implosió a les files populars

Sánchez demana al PP que resolgui «al més aviat possible» la seva crisi i adverteix del perill de l’auge de Vox

Sánchez demana al PP que resolgui «al més aviat possible» la seva crisi i adverteix del perill de l’auge de Vox

AFP / JAVIER SORIANO

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Pedro Sánchez va fer un pas més, dins de la prudència deguda, en els seus missatges al PP, enmig de la seva tempesta sense fi. Creu que ha de resoldre «com abans» la seva crisi interna, «pel bé de tothom» i aclarir les acusacions creuades de corrupció. I reconeix que el preocupa, com ja havien manifestat en privat càrrecs del seu partit, el creixement de Vox: «No és una bona notícia per a cap demòcrata».

El president del Govern ja s’havia pronunciat sobre la crisi del PP poques hores després del seu esclat. Va ser divendres passat, a Brussel·les, i va recalcar que mai ha interferit en qüestions internes d’altres forces polítiques i que mai ho farà, però ja llavors sí que va dir que el prioritari era que es resolguessin els dubtes sobre la presumpta corrupció. Aquest dilluns, a la Moncloa, i durant una compareixença conjunta amb la primera ministra de Dinamarca, la socialdemòcrata Mette Frederiksen, va recomanar al PP que surti de la seva guerra aviat, perquè l’«estabilitat» del país també depèn de la sort del principal partit de l’oposició.

Notícies relacionades

Sánchez va remarcar, primer, que el Govern «està en el que està», superar la pandèmia, consolidar la recuperació econòmica, «continuar creant ocupació» i gestionar els fons europeus per, «quan acabi la legislatura, el 2023», tenir «un país millor». «Per tant, res a dir sobre la crisi interna del PP», va manifestar a la premsa. En aquesta primera reflexió, ja estava també deixant clar, una vegada més, que no avançarà les generals aprofitant la debilitat del PP.

«¿Què és el que jo crec? En primer lloc, que Espanya necessita estabilitat, i l’estabilitat no només l’aporta el Govern, sinó també el principal partit de l’oposició. En aquest sentit, espero que resolguin [en el PP] al més aviat possible aquesta crisi, pel seu bé però també pel bé de tothom, pel bé de la democràcia espanyola», va remarcar el cap de l’Executiu després de la seva reunió amb Frederiksen.