Mobilitzacions

Un centenar de persones demana a BCN la llibertat de Hasél en el primer aniversari del seu empresonament

  • Hi ha hagut manifestacions a favor del raper en altres punts de Catalunya i Espanya

Un centenar de persones demana a BCN la llibertat de Hasél en el primer aniversari del seu empresonament

Laura Fíguls

1
Es llegeix en minuts

Més d’un centenar de persones s’han manifestat aquest dissabte al vespre a Barcelona per demanar la llibertat del raper Pablo Hasél, en el primer aniversari del seu empresonament al centre penitenciari de Ponent. La mobilització ha començat a les 19 hores als Jardinets Salvador Espriu de Gràcia, i ha baixat pel passeig de Gràcia. Els manifestants han tombat poc abans de les 20 hores pel carrer de Consell de Cent. Els Mossos han identificat una desena de manifestants abans de començar la mobilització. En la marxa s’han sentit proclames a favor de l’alliberament de les persones empresonades i «represaliades», informa l’ACN.

Diversos CDR havien cridat a la mobilització descentralitzada, ja que també hi ha hagut manifestacions a Girona, Tarragona i Lleida, sota el lema ‘Tombem les lleis repressives’. «Davant la seva repressió, organitzem la resposta», va ser una de les proclames. També a Madrid i altres punts d’Espanya hi ha hagut protestes.

Notícies relacionades

La mobilització d’aquest dissabte s’emmarca en el primer aniversari de l’empresonament de Hasél, i s’afegeix a altres accions de la setmana. Dimecres, un centenar de persones ja van protestar davant el Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL), formant una cadena humana.

L’acte també va servir per presentar la Plataforma Antirrepresiva de Ponent, que vol coordinar els prop d’un centenar de casos de persones «represaliades» de tota la demarcació de Lleida arran de protestes després de la sentència del procés, per l’empresonament de Hasel i el tall de la Jonquera, entre altres.

Temes:

Pablo Hasél