Espionatge al PP

Primera esquerda a la Comunitat de Madrid: Enrique López ‘s’esborra’ de la compareixença per recolzar Ayuso

L’Executiu posa com a excusa un acte que no figurava a l’agenda del conseller i obre dubtes sobre la unitat entorn de la presidenta regional

Primera esquerda a la Comunitat de Madrid: Enrique López ‘s’esborra’ de la compareixença per recolzar Ayuso

David Castro

1
Es llegeix en minuts

La convocatòria d’una roda de premsa conjunta dels consellers de Presidència, Hisenda i Sanitat, Enrique LópezJavier Fernández-Lasquetty i Enrique Ruiz Escudero, per explicar amb tot detall el contracte de la Comunitat de Madrid que implica el germà d’Isabel Díaz Ayuso i que ha desencadenat la guerra total dins del PP feia pensar que el Govern madrileny no tenia fissures. Era un tancament de files entorn de la presidenta, enfrontada públicament amb Pablo Casado. Però l’absència de López, confirmada minuts abans que comencés la compareixença, visualitza una esquerda. Així ho recull ‘El Periódico de España’.

Un portaveu de la Conselleria de Justícia i Interior negava que López s’estigués esborrant de la roda de premsa, ja que tenia prevista per a aquest migdia una reunió amb el president del Tribunal Superior de Justícia de Madrid programada, i «que ja s’havia ajornat diverses vegades».  Aquesta reunió no apareixia, no obstant, a l’agenda del Govern regional per avui, on sí que estava programada una reunió a les 9.30 h amb la Junta de Seguretat Local de l’Ajuntament de Madrid.

Notícies relacionades

La qüestió és que Enrique López és el pont entre Sol i Génova. A més de ser el responsable de Justícia en la direcció nacional del partit i de la total confiança de Casado (ell el va fitxar per al PP) va acabar sent conseller en el primer govern de coalició presidit per Ayuso de la mà de Génova. A poc a poc va passar a formar part del nucli de confiança d’Ayuso i, de fet, des del 4-M va accedir a la Conselleria de Presidència.

És, de facto, el número dos del Govern. La qüestió és que sempre ha estat al mig de les dues bandes i amb la seva absència a la roda de premsa d’avui es percep una mostra de recolzament cap a Génova. O, almenys, ha decidit evitar el recolzament públic a la presidenta.