Crisi al PP

Casado demana la fi de la guerra i nega xantatge a Ayuso: «No m’ho mereixo»

El líder popular assenyala la Comunitat de Madrid com a responsable de fer pública la informació sobre el contracte del germà d’Isabel Díaz Ayuso: «Tot el que vaig sentir ahir és mentida»

4
Es llegeix en minuts

«El que va passar ahir és una cosa que no em mereixo». Així ha començat el líder del PP, Pablo Casado, la seva entrevista a la COPE després de la jornada d’aquest dijous, en què la guerra Casado-Ayuso es va agreujar fins a límits insospitats.

Després de les acusacions de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, en què va apuntar a la direcció nacional de la seva formació de vincular-la amb la corrupció «sense proves» i d’intentar ordir un pla per destruir-la, el líder popular ha assegurat que «mai he dit a la Isabel que no comptés amb ella per a la presidència del PP de Madrid». I no es mossega la llengua: «Qui va fer públic tot això va ser la Comunitat de Madrid». En el moment que no em dona explicacions i que reconeix que hi ha hagut un contracte amb un familiar, és molt fàcil demostrar quin ha sigut aquest benefici».

Així, no ha dubtat, després de reconèixer que està «sorprès i decebut, però molt tranquil», a ser taxatiu a l’assenyalar que «més allà que sigui il·legal, la qüestió és si és comprensible que l’1 d’abril del 2020, quan morien a Espanya 700 persones, pots fer contractes amb la teva germana i rebre 300.000 euros per vendre mascaretes. Jo no permetria que el meu germà cobrés 300.000 euros per un contracte decidit en un Consell de Ministres», per afegir que «els espanyols no poden admetre que hi hagi tracte de favor».

Així Casado no ha dubtat a passar la pilota a la presidenta madrilenya: «A finals d’estiu, vaig rebre una informació amb dades fiscals i bancàries sobre el presumpte cobrament d’aquesta comissió, però no de la Moncloa. Vaig deduir que venia d’alguna entitat pública, però no li vaig dir a Ayuso que procedia del Govern», ha dit.

Casado, davant el micròfon de Carlos Herrera, no ha dubtat a assenyalar: «Tot el que vaig sentir ahir és mentida». «L’única resposta que hi ha per l’entorn d’Ayuso és que s’anticipi un congrés. Jo mai he dit que no se celebri i que ella no s’hi presenti», ha afegit. A més, ha deixat clar que li és igual qui guanyi el congrés del PP madrileny. «Crec en les primàries. Però no puc anticipar una data ja fixada i em va estranyar que aquesta petició coincidís amb els dies que jo vaig traslladar a Ayuso aquesta informació».

Respecte al contracte presumptament irregular del germà de la presidenta madrilenya, el líder del PP ha afirmat: «Tenim coneixement que la informació sobre les irregularitats la tenen mitjans de comunicació i l’oposició». «Jo no dic que el contracte sigui il·legal, volem saber si arran d’aquest contracte s’han cobrat comissions», ha afirmat.

En aquest sentit, i després de fer un aclariment: «Jo no estic acusant, estic preguntant», Casado ha assenyalat que «l’obligació de la persona [Ayuso] a qui ho demano hauria sigut respondre’m amb certeses». A més, ha recalcat: «Vull tenir aquesta informació, i crec que és bo per a la credibilitat d’una formació política que aspira a tenir el suport dels espanyols per governar un país».

«Tot això s’ha d’acabar»

D’altra banda, Casado, a més d’incidir que tot ha sigut posat sobre la taula per la presidenta regional i el seu Govern, i de tornar a reclamar que se li donin explicacions sobre el tema, com faria aquest dijous l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha negat taxativament que es contractés un detectiu per investigar el presumpte contracte irregular a Tomás Díaz Ayuso i també el xantatge a la presidenta madrilenya. «És fals que es contractés un espia. I si algú ho hagués fet, seria cessat. S’ha sentit la gravació d’un president d’una empresa municipal parlant amb un presumpte espia sobre que li havia arribat una informació precisament sobre si coneixia aquest espionatge. Això ens donaria la raó, perquè l’espia ens diu que no», ha assegurat.

Quant a la dimissió d’Ángel Carromero, l’home fort d’Almeida que acusaven d’estar darrere dels contactes amb el detectiu, Casado ha dit que «és el coordinador general de l’Alcaldia i que no vol que la seva defensa personal afecti l’alcalde de Madrid, per això dimiteix».

Notícies relacionades

Després de mesos de rumors de polèmica i ruptura entre el líder del partit i Ayuso, Casado no ha dubtat a demanar que tot el tema es doni per acabat. «Tot això s’ha d’acabar. és un espectacle lamentable davant tots els espanyols i, en concret, davant els militants del Partit Popular».

El líder dels populars ha comentat en diverses ocasions que no entén la reacció d’Ayuso respecte al tema. «Ningú ha defensat més a Espanya Díaz Ayuso que jo, però crec que puc demanar en privat una informació que és rellevant. ¿Què he fet malament?. No entenc la reacció d’ahir i tot això es pot solucionar avui mateix amb transparència, principis i exemplaritat». Casado ha reiterat que «s’està allargant un muntatge quan el que és fàcil és demostrar que tot és correcte en aquest contracte».