Debat al Congrés

El PP defensa el seu ‘no’ a la reforma laboral perquè la considera «objectivament dolenta»

El PP defensa el seu ‘no’ a la reforma laboral perquè la considera «objectivament dolenta»

JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP ha defensat el seu ‘no’ a la reforma laboral en el debat que aquest dijous s’està celebrant al Congrés perquè considera que suposa un canvi «objectivament dolent» del mercat de treball. La nova reforma laboral, pactada per l’Executiu amb sindicats i empresaris, deroga, en part, la que va aprovar el PP amb la seva majoria absoluta el 2012.

Notícies relacionades

La portaveu del grup parlamentari, Cuca Gamarra, ha pujat a la tribuna a argumentar el rebuig dels populars. El seu cap de files, Pablo Casado, no ha acudit a veure-ho. El cap de l’oposició ha decidit no assistir al debat del decret llei i, segons fonts del seu equip, acudirà a la votació, al migdia. Gamarra ha afirmat que són modificacions legals que «corren just en sentit contrari a les noves realitats del mercat de treball». L’acord del diàleg social suposa, ha dit, «un retrocés». «El PP ni transigeix ni contemporitza ni es resigna quan està en joc l’ocupació dels treballadors», ha afegit.

Gamarra ha iniciat la seva intervenció ficant el dit a la nafra a la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz, que ha defensat davant l’hemicicle la nova reforma laboral. La dirigent conservadora ha remarcat que les ministres de Drets Socials, Ione Belarra, i la d’Igualtat, Irene Montero, no han seguit el debat en la seva totalitat i no han acompanyat Díaz. Totes dues, segons fonts d’Unides Podem havien d’acudir a un acte organitzat per l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) i la Comissió Europea, i només han pogut ser-hi els primers minuts de la sessió. «Entenc la seva inseguretat i que estigui nerviosa», li ha deixat anar.