La legislatura catalana

Els comuns vinculen el seu suport al Govern a què ERC voti la reforma laboral

Albiach anuncia a Aragonès i Junqueras que els deixaran de recolzar al Parlament si no voten el decret

Els comuns vinculen el seu suport al Govern a què ERC voti la reforma laboral

Ricardo Rubio/Europa Press

1
Es llegeix en minuts

En un intent d’última hora per aconseguir el suport d’ERC a la reforma laboral, que es vota dijous al Congrés, els comuns han pressionat els republicans vinculant el seu recolzament al Govern amb l’aprovació del decret que impulsa la vicepresidenta Yolanda Díaz. Per ara, el Govern dona per perduda ERC i assumeix que el més probable és que hagi de tirar endavant la reforma laboral amb els vots de Ciutadans.

Notícies relacionades

«El càlcul electoral d’ERC tindrà conseqüències», adverteixen fonts dels comuns. Fins al punt que la líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha anunciat la cúpula a dels republicans –entre d’altres, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al president del partit, Oriol Junqueras– que, si no recolzen la reforma laboral, d’ara endavant no podran comptar amb el seu suport al Parlament, com va avançar ‘La Vanguardia’.

Els vots dels comuns van ser clau perquè el Govern tirés endavant els Pressupostos de la Generalitat. Però, tot i que aquesta va ser la votació més emblemàtica, en els últims mesos En Comú Podem ha desplaçat la CUP com a soci preferent, i ha recolzat més decrets i projectes de llei que els anticapitalistes, que van ser socis d’investidura d’Aragonès.