Polèmica

El CIS investiga com van arribar dades confidencials a Pablo Iglesias

  • Tezanos assegura que adoptarà, «si procedeix», «mesures addicionals» per garantir que en el tractament de les seves dades «s’até al compliment estricte de la normativa vigent i dels criteris establerts en el seu Codi Ètic»

El CIS investiga com van arribar dades confidencials a Pablo Iglesias

Claudia Alba / Europa Press

1
Es llegeix en minuts

El president del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), el sociòleg socialista José Félix Tezanos, ha assegurat que «mai» ha traslladat ni avançat a l’exvicepresident del Govern Pablo Iglesias els resultats de l’enquesta preelectoral a Castella i Lleó. Així mateix, en un comunicat a què ha tingut accés Europa Press, ha anunciat la creació d’una comissió per analitzar la possibilitat que poguessin «produir-se filtracions o informacions avançades de dades».

Tezanos ha fet aquest aclariment davant la «reiteració d’informacions incertes i no contrastades», ha assenyalat. «Davant la difusió de notícies sobre la possibilitat que hores abans de la seva difusió obressin en poder de persones alienes al CIS informacions parcials, tot i que no totalment exactes ni contrastades de dades encara no publicades, s’ha creat immediatament una Comissió encarregada de tramitar un expedient d’informació reservada per analitzar la possibilitat que poguessin produir-se filtracions o informacions avançades de dades», ha avançat també la institució.

A més, ha asseverat que a partir de l’informe elaborat per l’esmentada comissió, adoptarà, «si procedeix», «mesures addicionals» per garantir que en el tractament de les seves dades «s’até al compliment estricte de la normativa vigent i dels criteris establerts en el seu Codi Ètic».

Iglesias va publicar dimecres passat, 26 de gener, al seu canal de Telegram un missatge en el qual assegurava que tenia dades del sondeig del CIS sobre les eleccions a Castella i Lleó, si bé va esborrar el missatge al cap de pocs minuts.

Notícies relacionades

«Ens donen entre 3 i 5 escons», deia sobre Unides Podem, destacant, així mateix, que els atorgava un 11% d’intenció de vot a la província de Valladolid.

«La cuina ves a saber i ja saps que el CIS és estrany però són els que més recursos tenen. Les meves sensacions són bones», confessava en el missatge. «¿Qui no ha enviat un privat al canal?», va afegir després, aclarint que havia enviat el primer missatge per error.