L’acusa de «mentir»

Sànchez seguirà endavant amb la seva querella contra Casado després que el plantés al jutjat

  • El dirigent de JxCat acusa el PP de mentir per buscar «tensar i enfrontar la societat catalana»

Sànchez seguirà endavant amb la seva querella contra Casado després que el plantés al jutjat

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha anunciat que seguirà endavant amb la querella que va anunciar contra el president del PP, Pablo Casado, després que aquest no acudís a l’acte de conciliació previ a la interposició de la iniciativa judicial, pels delictes d’injúries i calúmnies, per al qual estava citat als jutjats madrilenys.

En declaracions als mitjans, Sànchez va tornar a acusar Casado de «mentir» i va criticar «l’actitud del PP i de la dreta i extrema-dreta en tot el que fa referència a Catalunya», a qui va acusar d’abocar «mentides» per tensar i enfrontar la societat catalana». A continuació va estendre la crítica a la justícia, a què precisament intenta acudir contra el líder del PP, al referir-se a una suposada «pinça» entre alguns polítics i membres de la judicatura, en clara referència a la sentència del Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya que va imposar el 25% de castellà a les aules catalanes.

Aquesta resolució i les paraules de Casado dient que als nens no se’ls deixava anar al lavabo si no ho demanaven en català va motivar una querella del Govern, una altra de Junts i la de Sànchez, que va afegir que, en un míting a l’Aragó, el dirigent del PP li va atribuir haver destrossat un cotxe de la Guàrdia Civil durant la concentració que es va produir a la Conselleria d’Economia del 20 de setembre del 2017.

Al desembre, en el Congrés del PP a l’Aragó, Casado va dir textualment amb referència al secretari general de JxCat: «Un senyor condemnat a nou anys de presó per delictes de sedició, que ha destrossat un cotxe de la Guàrdia Civil i que ha instigat a la violència contra l’administració de l’Estat no em donarà lliçons de legalitat i democràcia».

Davant el Suprem

Notícies relacionades

Unes paraules que Sànchez considera constitutives d’un delicte d’injúries i calúmnies, perquè la sentència del procés que el va condemnar no va declarar provat que hagués incitat a la violència o que destrossés un cotxe de la Guàrdia Civil durant la concentració a Economia. La querella s’interposarà davant el Suprem, ja que el líder del PP és aforat.

En la demanda de conciliació Jordi Sànchez demanava a Casado que es retractés públicament en una roda de premsa i a les xarxes, i que l’indemnitzés amb 24.000 euros, que destinaria a entitats que treballin a favor del català.