Arran del conflicte pel castellà

Jordi Sànchez també es querella contra Casado per atribuir-li destrossar un cotxe de la Guàrdia Civil

  • El dirigent de JxCat planteja un acte de conciliació previ a la formalització per calúmnies

  • Es tracta de la tercera denúncia contra Casado després de la polèmica del castellà a les aules

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El percentatge del 25% de castellà obligatori a les aules catalanes que va fixar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en un sentència declarada ferma fa un mes, al rebutjar el Suprem el recurs de la Generalitat amb què va mirar d’oposar-s’hi, està tenint una segona part judicial en forma de querelles contra el líder del PP Pablo Casado. Primer va ser Junts per Catalunya, després el Govern i ara és l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez, que l’ha denunciat per les paraules que el líder popular li va dirigir aquest diumenge.

En un acte al Congrés regional del partit a Aragó, Casado va dir textualment en relació amb Sànchez: «Un senyor condemnat a nou anys de presó per delictes de sedició, que ha destrossat un cotxe de la Guàrdia Civil i que ha instigat a la violència contra l’administració de l’Estat no em donarà lliçons de legalitat i democràcia».

Sànchez, que primer planteja un acte de conciliació, considera que Casado ha comès un delicte de calúmnies per atribuir-li haver incitat a la violència i haver destrossat un cotxe de la Guàrdia Civil durant la concentració que es va produir davant la Conselleria d’Economia el 20 de setembre del 2017.

Incompatible amb la resolució

Notícies relacionades

L’argument del secretari general de JxCat és que les paraules amb què Casado va mirar de contestar a la primera querella del Govern per incitació a l’odi són contradictòries amb els fets declarats provats per la Sala penal del Tribunal Suprem en la sentència del procés, que el va condemnar a nou anys de presó.

En la demanda de conciliació, Jordi Sánchez demana a Casado que es retracti públicament en una roda de premsa i a les xarxes, i que pagui una indemnització de 24.000 euros, que destinarà a entitats que treballin a favor de la llengua catalana. En cas de no accedir a la demanda de conciliació, la defensa de Jordi Sánchez té previst continuar amb la querella, que s’haurà de presentar davant el Tribunal Suprem, davant el qual Casado és aforat en la seva condició de diputat.