Violència de gènere

El Govern central eleva a 44 el nombre de dones assassinades per violència masclista el 2021

Confirma la naturalesa masclista del crim d’una dona finlandesa a Torrevella l’octubre passat

El Govern central eleva a 44 el nombre de dones assassinades per violència masclista el 2021
1
Es llegeix en minuts

La Delegació del Govern contra laViolència de Gènere ha confirmat la naturalesa masclista del crim d’una dona finlandesa a Torrevella (Alacant) el 26 d’octubre, per la qual cosa la xifra d’assassinades per violència masclista ascendeix a 44 el 2021 i a 1.127 des que van començar a elaborar-se les estadístiques, el 2003.

La dona, de 68 anys i la identitat de la qual es desconeix, va ser assassinada presumptament per la seva parella al seu domicili. Després del crim, l’home va esquarterar el cadàver de la víctima i el va repartir per diferents contenidors de Torrevella.

El presumpte assassí, un finlandès de 70 anys, va confessar el crim després de ser abordat per la Policia. L’home havia sigut denunciat per violència de gènere per una parella anterior i la víctima havia denunciat prèviament un altre home per maltractament.

Notícies relacionades

Aquest era un dels tres casos del 2021 que es mantenien en investigació: després de la seva confirmació, es mantenen el cas d’una noia de 21 anys que va morir al caure pel balcó d’un hotel d’Eivissa el 3 de juny i el crim d’una octogenària a Madrid el 2 de setembre.

Des de començament d’any, una dona ha sigut assassinada per la seva parella a Tudela (Navarra) i aquest dimarts ha aparegut el cadàver d’una dona de 50 anys a Granada amb ferides d’arma blanca. La Guàrdia Civil investiga el crim com a violència de gènere, i valora que ha sigut la parella que hauria matat la dona i després s’ha suïcidat amb una arma de foc –per la qual cosa no podrà ser jutjat.

Demana ajuda