Conflicte amb Rússia

Casado espera una trucada de Sánchez sobre Ucraïna

El líder del PP recorda que té la seva mà estesa per recolzar el Govern en el seu suport a l’OTAN

Casado espera una trucada de Sánchez sobre Ucraïna
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pedro Sánchez no ha trucat a Pablo Casado. «Allà ell...», ha dit el líder del PP, aquest diumenge, una mica molest, després que divendres passat li oferís el seu suport qualsevol decisió sobre el suport d’Espanya a l’OTAN. No obstant, espera que el president del Govern l’informi sobre la seva posició davant el conflicte entre Rússia i Espanya.

«El Govern no ens ha dit res», ha apuntat Casado durant la intervenció telemàtica al congrés del PP de les Canàries. El dirigent conservador ha recordat que manté la seva mà estesa a l’Executiu. «Si l’OTAN requereix desplaçament de vaixells de l’armada o d’un desplegament aeri, nosaltres ho recolzarem perquè considerem que és clau per garantir la pau a Europa», va dir divendres passat. Aquell dia ja va reclamar a Sánchez que el mantingués informat i que donés també comptes al Congrés. De moment, el ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, ha demanat comparèixer d’urgència el pròxim dimarts a la Cambra Baixa.

Casado ha aprofitat també les discrepàncies entre PSOE i Unides Podem per arremetre contra Sánchez. «¿Posarà ordre al seu Govern perquè deixin d’insultar la seva ministra de Defensa i deixin de dir que el que vostè ha decidit sobre Ucraïna és un disbarat?», li ha preguntat Casado al cap de l’Executiu en referència a unes declaracions de l’exlíder dels morats, Pablo Iglesias, sobre la responsable de Defensa, Margarita Robles.

El líder dels conservadors també ha estirat hemeroteca i ha recordat una entrevista concedida per Sánchez a El Mundo el 2014. «Falta més pressupost contra la pobresa, la violència de gènere... I sobra el Ministeri de Defensa», va dir llavors l’ara cap de l’Executiu. «¿Per cert, senyor Sánchez, segueix vostè pensant que cal suprimir el Ministeri de Defensa perquè no val per a gaire?», li ha plantejat.

«A dit»

Notícies relacionades

A la tònica habitual de les últimes setmanes, Casado ha aprofitat per acusar Sánchez de concedir «a dit» els fons europeus. «És veritat el que deia Sánchez, que els fons eren verds i digitals. Digitals perquè els dona a dit i verds perquè se’ls dona a Bildu», ha sentenciat. A continuació, ha reiterat que aquestes partides són «solidaritat per a tots els espanyols» i no per a «polítiques socialistes». Una vegada més, el líder del PP ha demanat la creació d’una autoritat independent que gestioni els fons.

«El que bloqueja és vostè perquè vostè no vol tenir res a veure amb un partit moderat. Vol estar amb Bildu, amb ERC i amb Podem», ha acusat Casado a Sánchez en resposta a la súplica del president del Govern que no bloquegi la recepció dels fons.