A Twitter

Sánchez reivindica que és el «moment de la diplomàcia» davant el conflicte de Rússia i Ucraïna

Sánchez reivindica que és el «moment de la diplomàcia» davant el conflicte de Rússia i Ucraïna

Borja Puig de la Bellacasa / Gobierno

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«És el moment de la diplomàcia», ha sentenciat Pedro Sánchez en un missatge publicat a Twitter davant l’escalada del conflicte entre Rússia i Ucraïna. El president del Govern assegura que està seguint «molt de prop» la situació i que està en contacte permanent amb els representants de la Unió Europea, de l’OTAN, així com els diferents líders europeus. Aquestes són les primeres paraules del cap de l’Executiu després que Unides Podem obrís una bretxa en la coalició al recuperar el «no a la guerra».

Notícies relacionades

Sánchez ha reivindicat a les xarxes socials que el Govern de coalició aposta per «la unitat, la distensió, la solidaritat i el diàleg per resoldre la crisi amb Rússia». Aquest missatge arriba hores després que el vaixell de l’armada espanyola ‘Blas de Lezo’ partís cap al Mar Negre per formar part de la missió de l’OTAN davant la tensió a la frontera entre Rússia i l’antiga república soviètica.

Fonts de la Moncloa han informat que Sánchez ha estat en contacte en les últimes hores amb el president del Consell Europeu, Charles Michele, i l’alt representant per a la Política Exterior, Josep Borrell. A més, el cap de l’Executiu conversarà en les pròximes hores amb el primer ministre de Polònia, Mateusz Morawiecki, i aquest diumenge mantindrà un diàleg telefònic amb el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el primer ministre de Letònia, Arturs Krišjānis Kariņš.