TSJC assumeix el judici contra la consellera Natalia Garriga per l’1-O

TSJC assumeix el judici contra la consellera Natalia Garriga per l’1-O

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha assumit la competència de la investigació contra la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, pels preparatius del referèndum unilateral de l’1-O, al tenir la condició d’aforat pel seu càrrec. L’alt tribunal desestima la petició d’arxiu de la causa i inclou les indagacions, fins ara portades a terme pel Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, en el sumari obert pels mateixos motius als diputats d’ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó.

Notícies relacionades

La fiscalia entén que hi ha indicis que l’alt càrrec de l’Executiu català va incórrer en un delicte de desobediència greu per «desatendre» els mandats del Tribunal Constitucional quan era directora de serveis de la secretaria general del Departament de Vicepresidència. Garriga va ser processada per un jutjats d’instrucció abans de ser membre del Govern català. Se li va atribuir llavors la seva participació en l’adjudicació de diversos contractes menors per condicionar un centre d’atenció telefònica que havia de funcionar com a centre de recollida de dades de l’1-O, així com per les seves gestions per obtenir un local on emmagatzemar el material electoral, facilitar l’accés a la web del referèndum i assistir un acte de Vicepresidència a favor de la consulta.

En «enllaç»

L’acusació pública afirma que la titular del Departament de Cultura «va exercir d’enllaç» entre Jové i una altra de les processades per l’1-O per obtenir un local on emmagatzemar el material electoral del referèndum i va arribar a «transmetre instruccions» per a la cessió d’unes naus de Bigues i Riells (Barcelona). Garriga també va fer gestions perquè la web del referèndum pogués ser accessible per qualsevol persona i va assistir a un acte el 21 d’abril del 2017, organitzat per Vicepresidència, «amb el qual es pretenia transmetre a la ciutadania el compromís dels membres i altres alts càrrecs del Govern amb el referèndum il·legal que es convocaria ben aviat». L’alt càrrec del Govern va ser una de les detingudes en l’operació del 20-S.