Trobada amb Olaf Scholz

Sánchez consolida la seva relació amb Alemanya per reforçar-se a la UE

  • El canceller alemany reivindica els «llaços profunds» que manté amb el president del Govern

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Comença una «nova etapa» en les relacions entre Espanya i Alemanya. Així ho ha anunciat Pedro Sánchez després de reunir-se amb Olaf Scholz, aquest dilluns, al palau de la Moncloa. Els dos dirigents han destil·lat afinitat en la primera trobada que mantenen després que el líder del Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD, segons les seves sigles en alemany) arribés a la cancelleria del país germànic el desembre passat. L’entesa entre tots dos s’ha traduït en el compromís de recuperar la cimera bilateral hispanoalemanya que es va suspendre l’any passat a causa de la covid.

«El passat, si ha demostrat alguna cosa, és que Espanya i Alemanya han aconseguit grans coses quan hem anat de la mà. Ara, posem aquesta sintonia al servei d’una cohesió més gran a la Unió Europea», ha sentenciat el president del Govern després de la trobada mantinguda amb Scholz. A més, Sánchez ha posat en relleu el lideratge de la socialdemocràcia a dos dels països més importants d’Europa.

Notícies relacionades

Sánchez també ha lluït algunes de les enteses que té amb el seu homòleg alemany. Així, ha apuntat cap a cert consens entorn de la necessitat de reformar les regles d’estabilitat dins de la Unió Europea.

«Ens coneixem des de fa molt temps com a socialdemòcrates», ha explicat Scholz davant els mitjans de comunicació, abans de posar en relleu que entre tots dos existeixen «llaços profunds». El canceller alemany ha assegurat que part d’aquesta relació és la que va fer possible la lluita dins de la Unió Europea perquè es fes front a la pandèmia «de forma conjunta»: «El fons de recuperació és un resultat d’aquests intercanvis».