Al consistori

Junts i ERC recorren a una regidora de Cs a Girona per aprovar un nou contracte de la neteja

  • L’alcaldessa Marta Madrenas premia la regidora taronja amb una dedicació de 14.202 euros anuals

zentauroepp50446397 pla mitj  de l alcaldessa  marta madrenas  durant l atenci  191021174056

zentauroepp50446397 pla mitj de l alcaldessa marta madrenas durant l atenci 191021174056 / Gemma Tubert

2
Es llegeix en minuts

L’acord entre l’equip de govern de Junts i ERC amb la regidora no adscrita i militant de Ciutadans, Míriam Pujola, ha permès aquest dilluns que Girona aprovi el nou contracte de neteja viària i recollida, transport i tractament de residus. Un contracte que, després que l’oposició en bloc en rebutgés l’aprovació el 25 d’octubre passat, deixava en l’aire la continuïtat del servei a la ciutat i el futur dels treballadors de Girona +Neta. Un «bloqueig polític», en paraules de Pujola, que la regidora afiliada a Cs ha volgut desfer per demostrar «què és fer política útil», i que li reportarà 14.202 euros anuals després que el ple li aprovi una «dedicació» com la que tenen els portaveus, o el regidor que aquests designin, de cada un dels grups de l’oposició. Fonts municipals, però, matisen que «simplement s’ha canviat el sistema de retribució dels regidors per igualar els drets dels no adscrits» i que Pujola «no cobrarà més».

Abans de la separació del grup de Ciutadans a l’Ajuntament de Girona, format per Daniel Pamplona i Pujola, la dedicació exclusiva la cobrava Pamplona i ara, malgrat que els dos són regidors no adscrits i van per lliure, tant Pamplona com Pujola cobraran els 14.202 euros anuals i no només les indemnitzacions per assistència als plens. A diferència de les indemnitzacions per assistència, aquesta dedicació de 14.202 euros anuals sí que comporta l’alta a la Seguretat Social i la preceptiva cotització.

Notícies relacionades

Pamplona ja ho cobrava i així continuarà sent perquè ho va determinar un informe del secretari en el seu moment, i Pujola ho cobrarà a partir d’avui. En els dos casos, Pamplona amb els pressupostos i Pujola amb el contracte de les escombraries, els seus vots han sigut decisius per «salvar» l’acció de l’equip de govern. A més, Pujola disposarà a partir d’avui d’assessors pagats per l’Ajuntament de Girona.

La versió de l’ajuntament

Fonts municipals han negat que el canvi «en el sistema de retribucions dels regidors» sigui producte del pacte de l’equip de govern amb Pujola pel nou contracte de neteja viària i recollida de residus. Segons les mateixes fonts, Pujola «no cobrarà més» de què estava guanyant abans de la desaparició del grup Ciutadans i que, simplement, «s’ha canviat el sistema de retribució per igualar els drets dels regidors no adscrits». Un canvi que, segons expliquen des de l’equip de govern, «no implica cap augment de recursos econòmics».