Crisi del coronavirus

El PP demana que es fixi en 2 euros el preu màxim dels tests d’antígens

Teodoro García Egea insta que es valori oferir-los de forma gratuïta a qui no pot pagar-los pel seu nivell de renda

El PP demana que es fixi en 2 euros el preu màxim dels tests d’antígens
1
Es llegeix en minuts

El Partit Popularha demanat al Govern que el preu màxim fixat per als tests d’autodiagnòstic d’antígens sigui de 2 euros i que es plantegi la gratuïtat d’aquestes proves per a qui no pot pagar-los pel nivell de renda.

El secretari general del partit, Teodoro García Egea, ha fet aquesta proposta a la roda de premsa posterior al Comitè de Direcció del PP, que aquest dimecres ha presidit Pablo Casado després de superar la infecció per covid-19.

El Govern fixarà aquest dijous un preu màxim per a aquests tests, però el PP ha recordat que ja va reclamar aquesta mesura en dues ocasions, el 16 i el 23 de desembre, i ha preguntat quant n’ha recaptat l’Executiu per les proves adquirides per les famílies, que «s’han deixat un pessic». «Una família no pot elegir entre pagar la llum, omplir la nevera o comprar test d’antígens per a tothom», ha recalcat García Egea, davant un «element de primeríssima necessitat» per protegir-se i protegir.

A més de demanar el preu de 2 euros per als tests, el PP ha reclamat que el Govern estableixi un mecanisme perquè els metges puguin dedicar-se a la seva tasca assistencial i no a la «paperassa de tramitar baixes i altes».

Notícies relacionades

La Comissió Interministerial dels Preus dels Medicaments, òrgan col·legiat del Ministeri de Sanitat de què formen part altres departaments i les comunitats autònomes, fixarà dijous el preu màxim dels tests d’autodiagnòstic d’antígens.

Els populars han anunciat a més que portaran de nou la proposta per rebaixar el preu de la llum al Congrés, després d’acusar el president del Govern, Pedro Sánchez, d’incomplir el compromís perquè els espanyols paguessin el mateix que el 2018.