Polèmica per la carn

El Govern central insisteix a recolzar el sector ramader i Podem afirma que Garzón va parlar com a ministre

  • Els morats demanen que Lambán rectifiqui després d’haver exigit la dimissió del responsable de Consum

El Govern central insisteix a recolzar el sector ramader i Podem afirma que Garzón va parlar com a ministre
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Continua el pols en el si del Govern a costa de les paraules d’Alberto Garzón sobre les macrogranges instal·lades a Espanya. La ministra d’Educació i Formació Professional, la socialista Pilar Alegría, ha remarcat una vegada més que l’Executiu és «contundent» en el seu suport al sector ramader. Igual com va fer la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, ha evitat pronunciar-se sobre si el responsable de Consum hauria de dimitir o no. Al davant, Unides Podem rebutja que Garzón parlés en aquesta entrevista a «títol personal», com defensa el sector socialista, i afirmen que ho fa en qualitat de ministre.

Una vegada més, Alegría ha volgut desmarcar l’Executiu de les paraules de Garzón sobre les macrogranges i la carn de «pitjor qualitat» que exportaven. Les explicacions del responsable de Consum assegurant que l’entrevista era incompleta no han fet canviar de posició a l’ala majoritària del Govern. «Aquest suport no es demostra només amb les paraules, sinó també amb els fets», ha dit posant èmfasi la ministra d’Educació sobre la defensa que l’Executiu fa del sector ramader. A més, ha defensat que Espanya «no s’entendria sense aquest sector primari».

No obstant, ha preferit no pronunciar-se sobre si Garzón hauria de dimitir, com reclama l’oposició i alguns presidents autonòmics del PSOE. «Jo crec que he sigut molt clara, que el suport del Govern al sector primari és absolutament fonamental», ha respost així a la pregunta que li han formulat en una entrevista a Telecinco.

Exigeixen una rectificació

Notícies relacionades

A Unides Podem discrepen amb els seus socis de Govern. Després de defensar les paraules de Garzón, el president del grup parlamentari d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha assenyalat aquest divendres que el ministre de Consum «parla com a Govern i no a títol personal». Ha respost d’aquesta manera a la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, que va assegurar que el coordinador federal d’IU parlava a «títol personal».

Asens també ha qualificat de «deslleialtat gravíssima» la petició de dimissió per part del president d’Aragó, Javier Lambán, i li ha exigit que rectifiqui «de manera immediata». A més, ha assenyalat que les paraules de Garzón cal estendre-les «a partir del que ha dit» i no «a partir del que alguns s’han inventat del que ha dit». En aquest sentit, ha recolzat la tesi que les macrogranges produeixen una gran quantitat de gasos amb efecte hivernacle.