el repte migratori

La Guàrdia civil impedeix que uns 100 immigrants saltin la tanca de Melilla

La Guàrdia civil impedeix que uns 100 immigrants saltin la tanca de Melilla

EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts

Aquesta matinada la Guàrdia Civil ha impedit un nou salt a la tanca de Melilla, el quart d’aquesta setmana, protagonitzat per un centenar de subsaharians, en una acció en què tretze agents han resultat ferits lleus.

Els migrants formaven part d’un grup de 400 que han protagonitzat una nova matinada d’important pressió en el perímetre fronterer. Segons ha informat la Delegació del Govern a Melilla, els immigrants han utilitzat una «violència extrema» en el seu intent d’entrada irregular, utilitzant pals, garfis i pedres, cosa que ha provocat lesions a 13 agents de la Guàrdia Civil.

Alguns d’ells han acudit a urgències per a l’avaluació de les seves contusions, però, en principi, tots han sigut resultat ferits lleus, ha assegurat la Delegació del Govern, que assegura que cap dels migrants ha pogut entrar a la ciutat.

Una nit de pressió

Aquest intent d’entrada s’ha produït en el marc d’una matinada de pressió migratòria en el perímetre fronterer de Melilla on, passats uns minuts de les 4.00 hores, s’ha produït un intent d’entrada d’uns 400 de subsaharians pels voltants del control de Barrio Chino.

Al detectar l’aproximació dels immigrants, la Guàrdia Civil ha activat tots els mitjans i efectius, incloent l’helicòpter per a la vigilància de la tanca fronterera des de l’aire, i ha requerit la col·laboració de la Policia Nacional i de la policia local.

Cap a les 6.30 hores, un grup d’uns 100 migrants ha depassat les forces de seguretat marroquines i ha aconseguit arribar fins a la tanca, escometent l’intent d’entrada mitjançant l’escalament, tot i que aquest intent ha sigut contingut.

Notícies relacionades

La coordinació i acció conjunta de les forces de seguretat del Marroc i la Guàrdia Civil han neutralitzat la totalitat del salt a la tanca, impedint que es produís l’accés a territori nacional de cap d’ells, ha assegurat la Delegació del Govern.

Es tracta del quart intent d’entrada que registra el perímetre fronterer en només una setmana.