BALANÇ DE FINAL D’ANY

Casado abraça la crítica total: «Les famílies no poden celebrar el Nadal juntes per culpa del Govern»

El líder del PP es llança contra la «nefasta» gestió de Sánchez

Casado abraça la crítica total: «Les famílies no poden celebrar el Nadal juntes per culpa del Govern»
3
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del PP, Pablo Casado, continua instal·lat en l’oposició de línia dura contra el Govern. El líder popular ha utilitzat el seu balanç de final d’any per respondre al «fals triomfalisme» de la intervenció anterior de Pedro Sánchez, fins al punt que ha culpat l’Executiu que «les famílies no puguin celebrar el Nadal juntes» perquè «ha arribat tard de nou a aquesta sisena onada» de la pandèmia.

Casado ha pintat un panorama apocalíptic en totes les àrees, però especialment en la sanitària. Des del principi ha acusat el Govern i el seu president de «gestionar malament» la pandèmia, cosa que, segons la seva opinió, ha repercutit tant en la virulència dels contagis com en la situació econòmica que deixa el virus, «la pitjor dels països desenvolupats». A més, ha afirmat que Sánchez «combat la pandèmia amb un tetris autonòmic que ningú entén», i ha promès que, si ell governa, recentralitzarà la presa de decisions.

Segons el líder del PP, del balanç de Sánchez sobresurten tres trets: «l’arrogància, la incompetència i les mentides». Arrogància perquè «ni hem sortit més forts» de la crisi sanitària, «ni l’escut social ha servit». «Hi ha molta més desigualtat, encapçalem les xifres d’atur, set milions de ‘baby boomers’ veuran minvada la seva pensió», ha afirmat Casado.

Quant a la presumpta incompetència del Govern, el president del PP s’ha centrat en els aspectes econòmics. «Espanya lidera el rànquing de les pitjors xifres macroeconòmiques, de destrucció d’ocupació, d’inflació, de deute públic, de dèficit públic. És el país del món desenvolupat amb més caiguda del PIB, i el que més tardarà a recuperar-se, perquè no ho farà fins al 2023. Si aquest virus ha afectat tots els països per igual, ¿per què hi ha més estralls econòmics a Espanya? Pel seu mal Govern», ha afirmat.

Casado també ha dit que el president ha basat el seu discurs en les «mentides» perquè, segons ell, ha incomplert tot el que va prometre abans de les últimes eleccions. «Va dir que li faria perdre la son governar amb Podem, que mai s’assentaria en els independentistes per governar, que els presos del procés haurien de complir les penes íntegres, que mai apujaria els impostos... També ha mentit amb la pandèmia: va ocultar les alertes per continuar amb la seva agenda internacional, com en la manifestació del 8-M, i va mentir al dir que en sortiríem més forts», ha remarcat.

«El balanç no pot ser més nefast», ha resumit Casado, que, a partir d’aquest moment, s’ha dedicat a presentar l’alternativa que, segons el seu parer, encarna el PP. Segons ell, les expectatives per al seu partit, tant en les eleccions de Castella i Lleó com en les d’Andalusia que se celebraran el 2022, són immillorables, perquè «mai en dos anys el partit de l’oposició havia superat el partit del Govern investit» a les enquestes. 

Jutges, economia i llengua

Notícies relacionades

El líder popular ha recordat que el seu programa d’oposició es basa en tres eixos: el del «reforçament institucional» (on s’inclou des d’una reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial fins a l’enduriment de la legislació contra intents independentistes o la protecció del castellà com a «llengua vehicular» a tot Espanya»), l’econòmic (amb una oposició frontal a la modificació de la reforma laboral aprovada per Mariano Rajoy, i la flexibilització de la legislació en matèria de treball) i el social, on ha parlat de nou de la necessitat de «vertebrar un sistema educatiu nacional» o de reforçar el sistema sanitari.

Quant a les eleccions de Castella i Lleó, que se celebraran el pròxim 13 de febrer, Casado no s’ha volgut pronunciar sobre un eventual acord amb Vox perquè l’actual president, Alfonso Fernández Mañueco, es mantingui en el càrrec. Però sí que ha dit que, en aquesta comunitat, els populars obtindran «un gran resultat» i que l’executiva del PP ha traslladat a Mañueco «tot el seu recolzament i el seu compromís».