Socis pressupostaris del Govern de coalició

ERC i Bildu rebutgen la reforma laboral pactada amb la CEOE perquè no deroga la del PP

«Venen garses per perdius», ha afirmat el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián

ERC i Bildu rebutgen la reforma laboral pactada amb la CEOE perquè no deroga la del PP
1
Es llegeix en minuts

Aquest dimarts Esquerra Republicana i Bildu, socis pressupostaris del Govern de coalició, han insistit en el seu rebuig de la reforma laboral pactada per sindicats i patronal al considerar que no suposa una derogació real de la legislació de l’Executiu del PP.

«Venen garses per perdius», ha dit el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que ha acusat el Govern de Pedro Sánchez d’haver dedicat «moltes hores» a parlar amb la CEOE i Cepyme i «zero hores» a negociar amb els seus socis. «Han començat la casa per la teulada», afirma. Segons el seu parer, «falten» coses i «hi ha moltíssim marge de millora», per la qual cosa, de moment, els tretze diputats d’ERC estan en «un ‘No’ bastant clar».

La portaveu de Bildu, Mertxe Aizpurua, també ha ressaltat als periodistes que la reforma laboral liderada per les vicepresidentes Nadia Calviño i Yolanda Díaz no comptarà amb el recolzament de la seva formació.

Notícies relacionades

«Aquesta reforma no és històrica, però ho pot ser perquè pot posar fi a la retallada de tants anys –va afirmar després en el Ple del Congrés–. Esperem que en la tramitació parlamentària el Govern tingui una actitud constructiva, és necessari dialogar per complir la paraula donada, li sembli bé o malament a la patronal».

Mentrestant, el PSOE fa comptes, tot i que no li surten els números. Aquest dimarts el portaveu del PSOE en el Congrés, Héctor Gómez, s’ha mostrat obert a rebre un possible recolzament de Ciutadans a la nova reforma laboral, si bé ha especificat que encara no ha entaulat contacte amb la formació taronja. També ha explicat que queda un mes per poder arribar a consens amb els grups parlamentaris i, en conseqüència, el PSOE «explorarà al màxim» les possibilitats per mirar de forjar un recolzament «amplíssim» a la Cambra baixa, amb vista a «respectar» l’acord aconseguit en el diàleg social.