En 12 punts repartits per la província

Sòria ¡Ja! completa en dues hores els avals necessaris per a eleccions

  • La plataforma reuneix les 800 firmes necessàries de ciutadans amb dret a vot a les autonòmiques del 13-F per constituir l’agrupació d’electors 

  • Ocupació, vivenda i serveis són tres eixos en què cal basar-se per revertir la despoblació, segons el portaveu del moviment ciutadà

Sòria ¡Ja! completa en dues hores els avals necessaris per a eleccions

EFE / CHEMA MOYA

2
Es llegeix en minuts
EFE

La plataforma Sòria ¡Ja! va recollir en tot just dues hores, en 12 punts distribuïts per la província, els 800 avals necessaris de ciutadans amb dret a vot en les eleccions autonòmiques del pròxim 13 de febrer per constituir l’agrupació d’electors i presentar-se a la cita electoral.

Un dels portaveus del moviment ciutadà, Fernando Arévalo, va dir a EFE que estan «il·lusionats» amb els resultats aconseguits de cara a la seva presentació com a agrupació d’electors en les eleccions autonòmiques.

«El programa de Sòria ¡Ja! està basat en les reivindicacions existents durant aquests vint anys. Continuen sent les mateixes la major part i desgraciadament», va lamentar. Arévalo va remarcar que Sòria és la província més oblidada de la regió, com va reconèixer el mateix expresident de la Junta Juan Vicente Herrera (PP), que va qualificar la província com «la germana petita» de la comunitat, tot i que va assenyalar que també hi ha altres províncies que es poden sentir ofeses per la gestió autonòmica.

Arévalo va apuntar que és difícil frenar la sagnia poblacional de la província, que ha tornat a perdre recursos humans en l’última actualització del padró municipal, però va instar a frenar-la com a primer pas per poder revertir-la.

«És un mal comú a totes les províncies de la regió. És un mal endèmic a la comunitat, però posa de manifest que tot el que s’ha fet fins ara no funciona. Quan alguna cosa no funciona, cal aplicar una cosa diferent», va reflexionar.

Fiscalitat diferenciada

Ocupació, vivenda i serveis són tres eixos en què cal basar-se per revertir la despoblació, va afegir. En aquest sentit, va indicar que per exemple la comarca soriana del Moncayo, «l’enveja a nivell industrial de tota la província», té altres carències com la vivenda.

Notícies relacionades

Quant a la fiscalitat diferenciada, per la baixa densitat, i que ha recolzat la UE, l’aplicació continua pendent de la decisió del Govern central i Arévalo va reconèixer que tot apunta que s’haurà de resoldre després de l’1 de gener del 2022.

Arévalo, que va avançar que el moviment ciutadà valorarà si surt més dies al carrer per aconseguir avals, va demandar la Junta de Castella i Lleó que segueixi l’exemple de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa, que ha aplicat la seva pròpia fiscalitat diferenciada.