Reforma laboral:

Otegi treballarà amb ERC i altres grups per intentar canviar la reforma laboral

Creu que hi haurà també «altres forces d’esquerres» interessades, entre les quals ha citat el Bloc Nacionalista Gallec i Més País

Otegi treballarà amb ERC i altres grups per intentar canviar la reforma laboral
1
Es llegeix en minuts

El coordinador d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha assegurat avui que la seva formació «treballarà conjuntament» amb ERC i probablement també amb altres partits d’esquerra per intentar «modificar», mitjançant esmenes durant la tramitació en el Congrés, la nova reforma laboralque, segons el seu parer, és fruit d’«un mal acord».

«Tremendament decebuda» està EH Bildu amb el contingut de l’acord al qual van arribar ahir elGovern central, la patronal CEOE i sindicats d’àmbit estatal, ha dit aquest divendres Otegi en una roda de premsa a Sant Sebastià en la qual ha analitzat en profunditat el consens per reformar el marc laboral vigent.

Quant al «treball conjunt» per mirar de canviar el consensuat, ha anunciat que amb Esquerra Republicana de Catalunya «està garantit», si bé creu que hi haurà també «altres forces d’esquerres» interessades, entre les quals ha citat el Bloc Nacionalista Gallec i Més País.

La reforma pactada «afectarà els treballadors bascos», malgrat que, segons ha criticat, «no han tingut l’oportunitat de decidir» ni de «ficar mitja coma» ni tan sols, ha remarcat.

Després de reafirmar-se que EH Bildu no recolzarà el nou marc de relacions laborals si no implica recuperar «els drets arrabassats», Otegi ha anunciat que, en el tràmit parlamentari que s’iniciarà a partir ara a la Cambra Baixa, els diputats de la coalició ‘abertzale’ «plantejaran, a través d’esmenes, els punts que són absolutament necessaris canviar».

«Estem disposats a fer el que calgui i serà en el tràmit d’esmenes», ha indicat Otegi, que ha fet una crida a unir forces als qui comparteixen «interès per defensar els drets dels treballadors».

Notícies relacionades

«Hi ha un mes i mig o dos per modificar un mal acord» i «aquesta és l’ambició d’EH Bildu», ha afirmat Otegi, qui ha advertit que la seva intenció és fer-ho «des de posicions constructives però deixant que clar que en cap cas recolzarà aquesta reforma tal com està redactada».

Tot i que no està prevista «una derogació íntegra» de la reforma laboral anterior, el líder de la coalició ‘abertzale’ ha desvinculat aquest assumpte del seu acord pressupostari amb els socialistes i Unides Podem a l’afirmar que sempre que subscriuen un pacte, «el complim», i que l’acord per aprovar els comptes estatals «el complirem».