Recolzaments al Congrés

Els socis del Govern titllen d’«inútil» la tornada a la mascareta en exteriors

  • ERC, EH Bildu i Més País reclamen a l’Executiu central que rectifiqui i centri els esforços a millorar la sanitat pública

Els socis del Govern titllen d’«inútil» la tornada a la mascareta en exteriors
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pedro Sánchez ha comunicat als presidents autonòmics que tornarà a ser obligatori portar mascareta en exteriors. Tot just conèixer-se la notícia, els socis parlamentari del Govern de coalició han mostrat el seu descontentament amb la mesura que aprovarà aquest dijous el Consell de Ministres. ERC, EH Bildu i Més País han titllat la mesura d’«inútil» i de disbarat. A més, la majoria d’aquestes forces han demanat un reforç de la sanitat pública per poder fer front a la sisena onada del coronavirus.

«Imposar mascaretes obligatòries en exteriors mentre es retalla en sanitat és gairebé com regalar paraigües en meitat d’un tsunami», ha assenyalat el portaveu dels republicans catalans al Congrés, Gabriel Rufián. En un missatge a Twitter ha ironitzat amb el «gairebé» que separa la realitat i l’exemple que n’ha posat és que les mascaretes no es regalen».

Notícies relacionades

EH Bildu també s’ha mostrat en contra d’aquesta mesura. Segons han defensat a la mateixa xarxa social, «l’obligatorietat de la mascareta en exteriors no té cap sentit», segons «ho corrobora la comunitat científica». Igual com va fer dimarts la seva portaveu al Congrés, Mertxe Aizpurua, la formació ‘abertzale’ ha assenyalat que «a més de la responsabilitat individual, és hora que l’Administració assumeixi responsabilitats». En aquest sentit, han reivindicat que «la mesura més eficaç és i serà reforçar la sanitat pública».

El líder de Més País, Íñigo Errejón, ha compartit el mateix diagnòstic. Segons ha publicat, es tracta d’«una mesura inútil en termes de salut pública i un error polític greu». Tot seguit ha demanat al Govern de coalició que rectifiqui «al més aviat possible». «Reforçar la sanitat i regular el preu i garantir tests per a tothom, ja per a la desena onada», ha ironitzat a Twitter.