Castella i Lleó

Igea: «Mañueco no és un home de bé, què collons pensa»

El fins ara vicepresident de la Junta s’assabenta de l’avançament electoral a Castella i Lleó minuts abans d’una entrevista radiofònica

2
Es llegeix en minuts

El fins ara vicepresident de la Junta de Castella i Lleó i procurador de Ciutadans, Francisco Igea, ha mostrat aquest dilluns el seu malestar uns minuts després de conèixer-se que el president del Govern autonòmic, el popular Alfonso Fernández Mañueco, ha trencat el pacte entre els dos partits i ha convocat eleccions per al 13 de febrer del 2022. «¿Què collons penses de la teva població?, ¿quina categoria humana tens?», ha preguntat Igea, que ha afirmat que el seu soci de Govern «no és un home de bé».

Així ho ha afirmat Igea en declaracions al programa ‘Más de uno’, d’Onda Cero, recollides per Europa Press, on ha sigut entrevistat al cap de poc de conèixer-se l’anunci de la dissolució de les Corts i la convocatòria anticipada de comicis autonòmics.

«¿Què collons penses de la teva població? Que estàs dins d’una nova onada de la pandèmia, amb el sistema supertensionat i fas saltar pels aires el Govern», ha preguntat Igea dirigint-se al seu fins ara soci, la decisió del qual ha qualificat d’«absolutament lamentable» i «increïble».

«¿Quina categoria humana tens?», ha afegit Igea, que ha reconegut que no dona «crèdit» a la decisió i que la política no deixa de sorprendre’l. El fins ara vicepresident i conseller de Transparència, Ordenació del Territori i Acció Exterior ha defensat que fins al moment el president de la Junta « havia negat «en públic i en privat» la possibilitat de convocar eleccions anticipades.

Francisco Igea ha retret que la decisió contribuirà negativament a la situació de la pandèmia, ja que entre altres aspectes considera que suposa el cessament de la consellera de Sanitat nomenada per Ciutadans, Verónica Casado, i que a més «és molt probable que això provoqui que tots els càrrecs directius acabin renunciant, ja estaven bastant cremats de l’actitud del Partit Popular».

Notícies relacionades

Hi ha sumat que s’envia als ciutadans i els professionals sanitaris un missatge «d’absolut desànim». «Ves a demanar ara a la gent que s’esforci, que dobli torns, que no agafi les vacances. Una mesura com a aquesta en la Sanitat és perillosa», ha insistit Igea.

Cal recordar que estava previst que aquest dilluns el Govern autonòmic prengués una decisió sobre possibles restriccions davant l’evolució de la pandèmia de la covid-19 partint de l’informe del Comitè d’Experts que es va reunir divendres passat.