Assemblea nacional

La CUP es conjura per ‘recuperar’ Barcelona i debat si fa el salt a Europa

  • Uns 500 militants es reuniran aquest dissabte a Barcelona per fixar el rumb de la formació en els pròxims cicles electorals

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP celebrarà aquest dissabte una assemblea nacional per establir les bases de la seva proposta per al pròxim cicle electoral centrada a acabar amb la «triangulació» de pactes –Barcelona, Generalitat i Govern– per tornar a ser decisius amb una estratègia de ruptura. Uns 500 militants debatran al pavelló Virrei Amat (Barcelona) el pla per recuperar pols territorial a les eleccions municipals del 2023 i obriran el meló dels comicis europeus del 2024, posant sobre la taula el seu salt a Europa.

El portaveu del secretariat nacional Edgar Fernàndez va defensar aquest dilluns en una roda de premsa que «cal posar al dia l’organització» per encarar uns anys convulsos electoralment i amb els comuns guanyant avantatge davant la CUP com a soci preferent del Govern, després del cop de porta cupaire als pressupostos.

Notícies relacionades

Al conclave també es començarà el tràmit per renovar la direcció, el repte principal de la qual serà recuperar la representació a l’Ajuntament de Barcelona i estudiar possibles confluències municipals com va passar a Badalona, Girona i Lleida el 2019. Pendents de decidir si es presenten o no a les europees, la diputada al Congrés, Mireia Vehí, va anunciar que posaran en marxa l’oficina internacional de la CUP, que pretén ser un òrgan dedicat a establir vincles estables amb altres països, com Escòcia, per a l’autodeterminació de Catalunya.

«Sí que es constatarà que el marc europeu és clau perquè l’Estat i el Govern són un mur, i fa falta jugar al terreny de la comunitat internacional per avançar» en el camí cap a la independència, va defensar Vehí, suggerint que l’exdiputada a Suïssa, Anna Gabriel, hi tindrà un paper destacat.