Entrevista a Alp

Aragonès i Urkullu es comprometen a estrènyer relacions entre Catalunya i Euskadi

  • La primera reunió entre el republicà i el penabista se centra en els fons europeus i en el model d’Estat

  • Els dos líders s’emplacen per a una cimera a Euskadi «aviat»

Aragonès i Urkullu es comprometen a estrènyer relacions entre Catalunya i Euskadi

JORDI BEDMAR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president Pere Aragonès, i el ‘lehendakari’ Iñigo Urkullu han mantingut aquest dilluns a Alp (Cerdanya) la seva primera reunió bilateral i s’han emplaçat a mantenir un segon trobada a Euskadi per «estrènyer» relacions. Tots dos presidents s’han reunit per primera vegada aprofitant la sessió plenària de la Comunitat de Treball del Pirineu (CTP), en què Aragonès ha traslladat al seu homòleg basc la presidència d’aquesta institució.

En una roda de premsa conjunta posterior a la reunió, Aragonès i Urkullu han qualificat de «positiva» la trobada, i han coincidit a expressar la seva preocupació pel repartiment dels fons europeus, per l’evolució de la pandèmia de la covid i per la necessitat de «repensar» el «model d’Estat», segons el ‘lehendakari’.

Urkullu ha assegurat que la reunió presencial entre tots dos s’ha produït «quan les circumstàncies ho han permès» i ha apuntat que fins ara els dos dirigents havien mantingut contacte telefònic.

El ‘lehendakari’, a més, ha expressat públicament la seva preocupació per la futura llei audiovisual, pel que afecta la protecció de les llengües cooficials, que és objecte de debat també en aquests moments entre ERC i el Govern central.

Enfortir relacions

Notícies relacionades

Per la seva banda, Aragonès ha indicat que la voluntat dels dos dirigents és que aquestes relacions «tinguin continuïtat», i és en aquest sentit que s’han emplaçat a tornar a reunir-se a Euskadi «aviat»: «La voluntat del Govern és enfortir-les encara més», ha remarcat el president

La Comunitat de Treball del Pirineu és un consorci internacional que té com a principal objectiu contribuir al desenvolupament del Pirineu afavorint els intercanvis entre els territoris i actors d’aquesta regió, buscar solucions als problemes comuns i posar en marxa accions transfrontereres. La presidència de la Comunitat de Treball del Pirineu, de la qual formen part els territoris de Nouvelle-Aquitaine, Occitanie/Pyrénées-Méditerranée, Andorra, Aragó, Navarra, Euskadi i Catalunya, és rotatòria i canvia cada dos anys.