Canvi d’aliances parlamentàries

Albiach s’obre a més acords amb el Govern després dels Pressupostos

  • La dirigent progressista constata que l’equip d’Economia sí que va participar en el diàleg sobre els Pressupostos

  • Els comuns veuen «inestable» l’executiu de coalició però es mostren disposats a continuar col·laborant-hi

Jéssica Albiach y Pere Aragonès, en el Parlament.

Jéssica Albiach y Pere Aragonès, en el Parlament. / EUROPA PRESS / David Zorrakino

1
Es llegeix en minuts

Després del pacte de Pressupostos amb el Govern de Pere Aragonès, els comuns s’obren a arribar a nous acords amb l’executiu independentista, malgrat que veuen «intestable» la navegació governamental. «Tenim clar que no hem vingut a donar estabilitat al Govern, sinó a donar estabilitat al país davant un Govern inestable», explica la líder del partit, Jéssica Albiach, entre suport i crítica.

Notícies relacionades

La tàctica de Catalunya en Comú és vendre com a mèrits propis els nous acords que pugui assolir amb el Govern amb l’objecte de «reorientar» l’acció de l’Executiu. En tot cas, els comuns adopten la posició de crítica constructiva: «No em voten perquè digui no a tot, sinó per aconseguir millores».

Albiach té paraules d’agraïment cap a ERC per saber «reaccionar» i al mateix temps ha lamentat que els socis de Junts per Catalunya no reconeguin l’aportació dels comuns perquè es puguin aprovar els comptes del 2022: «És una paradoxa que una força del Govern al capdavant de la Conselleria d’Economia no vulgui reconèixer qui permet que Catalunya tingui Pressupostos». En aquest sentit, la diputada revela que mentre dirigents de Junts mantenien una posició molt crítica, va mantenir una conversa telefònica amb el conseller d’Economia, Jaume Giró, que va entaular converses també amb el diputat dels comuns Joan Carles Gallego. A més, ha detallat que en dues de les tres reunions que van mantenir amb el Govern abans del debat a la totalitat van participar-hi representants d’Economia.