El pròxim cicle electoral

Moreno situa les eleccions andaluses al juny o l’octubre del 2022

  • El president de la Junta confirma que avançarà uns mesos els comicis autonòmics

Moreno situa les eleccions andaluses al juny o l’octubre del 2022
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, ha situat aquest dimarts les pròximes eleccions autonòmiques el juny o l’octubre del 2022, uns mesos abans del final de la legislatura, ja que els anteriors comicis es van celebrar el desembre del 2018.

«Entre l’octubre i el juny seran les eleccions autonòmiques», ha dit el president en una entrevista amb Canal Sud, en la qual ha insistit que la seva voluntat és esgotar la legislatura que, tècnicament, «acaba a l’estiu», ja que l’agost no és un mes hàbil en activitat parlamentària i, al setembre, es «dissoldria» el Parlament.

Notícies relacionades

Preguntat sobre si el maig seria un bon mes per a la celebració de les eleccions autonòmiques, el president ha indicat de manera espontània que l’octubre «també pot ser un bon mes» i, tot seguit, també ha parlat del juny, un mes en què arriba l’estiu i la gent veu les «coses d’una altra manera», en definitiva, amb els dies més llargs i el bon temps.

En concret, el president ha posat l’accent en el fet que la situació de la pandèmia del coronavirus també pot influir en la data electoral, ja que potser cal avançar els comicis per agafar «fortalesa» per afrontar el que hi hagi al davant.