PP

Ayuso defensa Álvarez de Toledo en plena guerra amb Génova

La presidenta de la Comunitat és la primera dirigent del partit de pes que parla obertament després de conèixer-se el contingut del llibre d’Álvarez de Toledo i dona la cara per ella: «Són opinions personals, però Cayetana sempre ha representat els valors del PP»

Ayuso defensa Álvarez de Toledo en plena guerra amb Génova
1
Es llegeix en minuts

Enmig del pols amb Génova i després de l’avanç del llibre de Cayetana Álvarez de Toledo que ha provocat un cisma dins del partit, Isabel Díaz Ayuso dona la cara per l’exportaveu del Congrés. «Són opinions personals, però Cayetana sempre ha representat els valors del PP», ha afirmat la presidenta de la Comunitat de Madrid en una entrevista aquest matí a Antena 3, mentre que els principals càrrecs de la formació guarden silenci per ordre de la direcció nacional: «No contribuirem a la venda del seu llibre», diu la premissa de la cúpula.

A Génova advertien ahir que seguirien la màxima de «no hi ha millor menyspreu que no fer apreci», insistint que no entrarien a valorar res sobre el llibre de la diputada per Barcelona i menys encara es plantejaven intervenir en l’assumpte a nivell orgànic: és a dir, que no pensen expulsar-la. «És el que ella busca. Vol que l’expulsem just abans que surti el seu llibre a la venda».

Notícies relacionades

Van deixar en mans del Grup Parlamentari qualsevol sanció per haver trencat la disciplina de vot (en la renovació institucional amb la proposta d’Enrique Arnaldo per al Tribunal Constitucional va votar en blanc). La direcció del Grup ja ha obert un procediment intern per estudiar si li imposen una sanció o no, que podria derivar en una multa econòmica.

El que va caure especialment malament a la direcció nacional del PP van ser unes paraules que Álvarez de Toledo va pronunciar aquest dimarts, assegurant que el partit busca i filtra «material incriminatori» contra la dirigent madrilenya. Fonts de la cúpula es van afanyar a desmentir-ho: «És rotundament fals». Preguntada per això, la presidenta de la Comunitat es va cenyir a «desitjar» que «no sigui cert». I tot seguit va donar un missatge de cert suport a l’exportaveu parlamentària, afirmant que sempre ha defensat els valors del PP.