Lluita pel PP de Madrid

Ayuso ofereix una llista única amb Almeida i Casado la desdenya

Ayuso ofereix una llista única amb Almeida i Casado la desdenya

Patricia Galiana / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

No és el moment. La direcció nacional del PP no vol parlar, almenys encara, de llistes úniques per al congrés del partit a Madrid. La presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, continua reclamant dia sí, dia també que aquest procés intern es realitzi al més aviat possible per preparar les eleccions municipals del maig del 2023. Ha començat la setmana oferint una llista única en què hi hauria l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i la resposta ha sigut curta: el congrés encara no s’ha convocat i és aviat per parlar d’aquest assumpte. «No estem en aquest punt», afirma un membre de la cúpula traient-se de sobre la pressió.

Notícies relacionades

En una entrevista a ‘Ok Diario’, Ayuso és preguntada si inclouria Almeida en la seva llista per dirigir el partit a la regió i ella respon afirmativament. La pregunta per l’alcalde es deu que Almeida apareix com a possible competidor de la dirigent madrilenya en les primàries. Ell no ha aclarit què farà, permetent que la direcció de Pablo Casado pugui defensar els presumptes beneficis de la «tercera via»: és a dir, que una tercera persona agafi les regnes de la formació perquè Ayuso i Almeida puguin abocar-se en la presidència i l’alcaldia, respectivament.

«La junta directiva ha marcat uns terminis i es compliran. A partir d’aquí es podrà presentar al congrés qui vulgui. I qui guanyi tindrà tot el recolzament de la direcció nacional», ha repetit en dues ocasions Pablo Montesinos, el vicesecretari de Comunicació del partit, que ha ofert una roda de premsa aquest migdia a Génova.